Urbanisme

L’ermita ‘creix’ i el pas a la plaça del Pi s’obre

L’arquitecte Oriol Antolín ha estat un dels integrants de l’equip que ha redactat el pla especial urbanístic de Santa Cristina. Antolín considera que la façana de l’ermita “tindrà més visibilitat amb l’enderroc de la segona planta [l’ampliació de l’antic hotel]”.

Antolín és un dels fundadors de La Boqueria Taller d’Arquitectura, de Barcelona. Destaca que el pla especial manté la bassa d’aigua que hi ha a tocar de la Casa de les Obreres, però que l’enderroc d’aquesta construcció i del magatzem –número 3 en el gràfic– facilita, també, el pas cap a la plaça del Pi, on se sol fer el multitudinari estofat per a la festa major (el 24 de juliol, Santa Cristina). “Ara el pas és molt estret i obstrueix l’accés a la plaça. Sense la Casa de les Obreres, en lloc d’un passatge hi haurà una plaça i un espai molt més obert.”

Les dues peces que s’enderroquen són a banda i banda de l’ermita. “El que té valor és l’ermita i el que es fa és que sigui el centre.” La Casa de les Obreres no té valor patrimonial, diu. Ara s’utilitza com a magatzem. Les obres no tindran “incidència visual” des de cap punt. Antolín forma part de l’equip redactor del pla, juntament amb els arquitectes Natalia Alvaredo i Javier Rocamonde i l’ambientòloga Ana Rodríguez.

LA FRASE

Se sanejarà l’espai i, en lloc d’un passatge, hi haurà una plaça [...]. L’ermita, el que té valor, serà al centre
Oriol Antolín
Arquitecte, redactor del pla especial urbanístic de sta. cristina


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.