Urbanisme

Veïns a l’entorn de la riera de les Comes de Sant Feliu, tips del pas de tràilers

Han constituït la plataforma Stop Camions per reclamar el trasllat d’activitats a polígons o bé un itinerari alternatiu perquè vehicles pesants no hi quedin encallats

Veïns dels carrers Bruc, Mascanada i Santa Magdalena, a l’entorn de la riera de les Comes de Sant Feliu de Guíxols, reclamen una solució al pas de camions de gran tonatge per una trama de carrers estrets. Molèsties de sorolls i fums a banda, els amoïna especialment que sovint hi coincideix més d’un vehicle pesant, amb dificultats per maniobrar. En alguna ocasió, explica la portaveu del col·lectiu Stop Camions SFG, Sabina Redondo, s’han produït “desperfectes en façanes residencials o mobiliari urbà”. Molts xofers de camions, sobretot els no avesats, també es queixen que el pas és tortuós i els fa posar en perill els vehicles.

Bona part del trànsit pesant té destí al magatzem de materials de construcció Gamma Ginesta, “una activitat que, des de fa dues dècades, està previst que es traslladi fora de la trama residencial”, confirma el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, però que, arran de la crisi immobiliària, ha quedat encallada.

Fins fa quatre o cinc anys, quan es va reurbanitzar el carrer Santa Magdalena, els camions arribaven i marxaven per aquest vial i la carretera de Girona. Però Saballs argumenta que quan van eixamplar voreres la secció del calçada també era massa justa, i van optar per pacificar l’entorn de l’escola Gaziel per seguretat d’alumnes i famílies.

Negociacions reobertes

Després d’haver intensificat la pressió amb vídeos en diferents xarxes socials, Redondo explica que la plataforma veïnal ha decidit reprendre les converses amb el consistori i la propietat del magatzem, amb l’aval afegit que el síndic de greuges local, Josep Rius, ha admès a tràmit les queixes dels veïns.

Per Saballs, la solució més senzilla seria tancar la reparcel·lació del sector –per a què la propietat del magatzem necessita adquirir i enderrocar algunes finques– i demanar una autorització especial a Urbanisme per avançar la urbanització del nou vial previst fins a la ronda de Ponent.

Malgrat això, l’obra implica canvis i obres en la configuració del magatzem, que igualment s’hauria de traslladar en el futur. I l’emplaçament alternatiu topa amb diverses traves del planejament. Per l’edil, però, cal canviar de lloc aquesta activitat i d’altres més petites que hi coincideixen al carrer Bruc.

LA DATA

2016
Van començar
a desviar camions pels carrers Mascanada i Bruc, arran de les obres a Santa Magdalena. i la carretera de Girona.

LA XIFRA

2
carrers,
Bruc i Mascanada, concentren les molèsties pel pas de vehicles pesants, però afecten tot el sector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona