Urbanisme

tarragona

Es desencalla el projecte de reforma del mercat central, que costarà 31 milions

S'esperen 8 milions del Ministeri de l'Habitatge per finançar una part de l'obra

El projecte executiu es va aprovar ahir amb els vots a favor del PSC, ERC i CiU

En la sessió plenària celebrada ahir a l'ajuntament de Tarragona es va fer un important pas endavant per executar la remodelació del símbol del comerç de proximitat a la ciutat, com és el mercat central. Amb 21 vots a favor (el PSC, ERC i CiU) i 4 abstencions (el PP), es va aprovar el projecte executiu, en què es recullen tots els detalls que inclou l'actuació. Aquest tràmit era imprescindible per poder posar a licitació el projecte i adjudicar les obres, que està previst que comencin a principi del 2011. Al nou edifici, les parades tradicionals se situaran a la planta que estarà al nivell del carrer, i al primer soterrani s'hi instal·larà un supermercat que complementarà l'oferta. Per sota d'aquest, encara hi haurà tres pisos més: un estarà dedicat als serveis logístics, per tal que els venedors puguin fer les maniobres de càrrega i descàrrega de les mercaderies sense molestar els veïns, i les dues plantes més inferiors seran per a aparcament (hi haurà 330 places, que es connectaran a les 423 que hi ha a sota de la plaça Corsini).

Segons va detallar l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), el cost de les obres pujarà als 31,2 milions, que s'han de sumar als 6 que es van destinar a l'envelat provisional i a les excavacions arqueològiques. “El finançament, el tenim gràcies a la demanda de crèdits bancaris. Per rebaixar aquesta quantitat, la setmana passada vam enviar el projecte al Ministeri de l'Habitatge, que temps enrere s'havia compromès a aportar-hi 8 milions. A més, es podria donar en concessió l'àrea del supermercat i el pàrquing”. Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Promoció, Sergi de los Rios (ERC), va lamentar el retard acumulat, ja que “en deu anys els anteriors equips de govern es van limitar a redactar el projecte bàsic”. Aquesta declaració va aixecar les crítiques del portaveu de CiU, Joan Aregio, que va respondre que “aprovar un projecte executiu en tres anys no és, precisament, un motiu per estar orgullós”.

LA FRASE

Aquesta actuació rebrà la major inversió pública municipal que s'ha fet mai a favor del comerç de proximitat
Josep Fèlix Ballesteros
Alcalde de Tarragona

LA DATA

2011
Els treballs de renovació
de l'edifici modernista està previst que comencin a principi de l'any vinent
ALTRES ACORDS

Ampliació de l'espai logístic de la CIM el Camp

Gisela PLADEVEYA

A part d'avançar cap a la modernització del mercat, el ple es va centrar en les propostes següents:

39 hectàrees més

Es va aprovar per unanimitat l'ampliació de la Central Integral de Mercaderies (CIM el Camp), situada entre Tarragona, Reus i la Canonja. La decisió d'ahir, però, només afecta el terme de Tarragona, on s'urbanitzaran 39 hectàrees. L'alcalde ha demanat a la Generalitat i a l'empresa pública Cimalsa, que gestiona l'espai, que la CIM el Camp es passi a denominar “CIM del Camp de Tarragona”.

Recuperació de 5 milions

Amb el suport del PSC i ERC, l'abstenció del PP i els vots en contra de CiU, es va aprovar l'alliberament d'una pòlissa de responsabilitat civil que s'havia contractat el 2004 amb la companyia Zurich. Segons el líder del principal grup a l'oposició, Joan Aregio (CiU), aquesta bossa de diners (5 milions d'euros) s'havia formalitzat per poder fer front a possibles indemnitzacions, com ara la que s'hauria de pagar si la justícia dóna la raó a l'amo del restaurant El Fortí de la Reina, a qui els anys vuitanta es va atorgar una llicència de construcció en una zona verda. Tot i que Aregio va qualificar aquest rescat “d'arriscat” per la dificultat de reunir després aquesta xifra en temps de crisi, l'alcalde va dir que els diners són per pagar els deutes pendents amb diferents proveïdors.

Participació a l'aeroport

Un equip tècnic elaborarà un estudi per aprovar la participació de l'Ajuntament en la Societat de Promoció de l'Aeroport de Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona