Urbanisme

arenys de mar

El passeig que unirà Arenys i Canet està pendent i reclamen que s'agilitzi

Els alcaldes d'Arenys i Canet es reuneixen avui amb la Generalitat per conèixer els detalls del projecte i mirar si tira endavant d'una vegada l'obra

El projecte està dotat econòmicament i aprovat des de final d'any però encara no té data de començament. Això fa pensar que a darrera hora les administracions implicades hagin pogut introduir canvis ja que el tram que s'ha d'urbanitzar afecta la Generalitat però també Adif i el Ministeri de Medi Ambient. L'empresa pública Gicsa va adjudicar el setembre passat les obres per urbanitzar el tram de costa entre Arenys i Canet a les empreses Sacyr i Sau & Scrinter. El termini d'execució era de 9 mesos.

Temporada de platges

Quan falten pocs mesos perquè comenci la temporada de platges és una incògnita saber com l'afectarà aquest projecte. Tal com explica l'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), un cop adjudicats els treballs ja es va preveure que no es fessin obres durant l'estiu i que es deixés l'espai en condicions per no afectar els banyistes.

En el projecte s'hi preveu ordenar el tram de costa verge de 1.500 metres, la platja del Cavaió, que connecta els dos municipis. L'espai s'urbanitzarà amb un carril de serveis, un de vianants i un altre per a bicis i, per tant, es prohibirà l'accés al trànsit rodat, a diferència de com era fins ara. Precisament aquest va ser el motiu principal de les queixes dels veïns i els propietaris de les guinguetes un cop es va aprovar el projecte, en què es prohibia, a part de l'accés, la gran zona lliure d'aparcament arran de platja.

LA XIFRA

3
són els milions d'euros per fer el passeig, que ordenarà els 1.500 metres de costa entre Arenys i Canet.

LA FRASE

Ara per ara no sabem si s'han fet canvis però volem veure si és el mateix projecte
Ramon Vinyes
alcalde d'Arenys de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona