Urbanisme

urbanisme

El nou POUM de Quart limitarà molt el creixement futur del poble

L'alcalde, Lluís Lloret, diu que s'aprofitarà la nova redacció per “endreçar” el municipi

Espera que el document tingui el consens de tots els grups al ple

L'alcalde de Quart, Lluís Lloret (CiU), diu que el nou POUM limitarà “molt” el creixement del municipi per als propers anys: “El que volem és que el poble creixi al menys possible”, assegura l'alcalde. Lloret hi afegeix que encara hi ha marge per al creixement, ja que hi ha diverses zones on es poden construir habitatges: “Pensem que no cal fer-ne més, més enllà d'augmentar una mica el sostre per compensació de terrenys.” L'alcalde es refereix a una compensació pels terrenys que els van cedir per l'escola nova de Quart, i que hi ha el compromís que l'Ajuntament tornarà als propietaris el límit de construcció en una altra zona del municipi.

En tot cas, el creixement que finalment es prevegi en el nou POUM serà al nucli de Quart, i no a Palol d'Onyar, on no n'hi haurà, tot i que en un principi era una de les propostes que es feien.

Una de les raons principals per fer el nou POUM, segons l'alcalde, és la d'endreçar una mica el poble: “Ens hem trobat que la normativa era diferent segons el lloc del municipi, pel creixement que hi ha hagut. Pensem que és el moment de posar ordre i que sigui la mateixa per tot el poble”. Actualment el POUM vigent és del 1989.

A la recerca de consens

El govern, format per CiU i ERC-AxQ, està buscant acords amb el grup de l'oposició, el PSC, per tirar endavant el document. Lloret desitja que sigui consensuat, tot i que té majoria al ple: “Penso que el tema és prou important per deixar-nos estar de politiquejos petits, i que tots estiguem d'acord sobre com volem el poble d'aquí a 20 anys.” L'alcalde ha agraït “la bona disposició” que ha trobat de moment en el PSC per parlar-ne.

Els primers passos per elaborar el POUM van ser la celebració de dos tallers de participació ciutadana. Es partia de tres propostes, dues de les quals preveien un cert creixement, i una altra que no preveia cap mena de creixement. El govern està estudiant les aportacions veïnals i el millor de cada proposta a fi de seguir el procés, que hauria de culminar el 2015.

LA DATA

1989
és l'any
que el POUM es va fer vigent, i que ara, el govern, vol actualitzar. Hauria d'estar el 2015.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.