Urbanisme

maresme

La proposta de millora en la connexió entre Tordera i el barri de Sant pere, a punt

L'Ajuntament dóna el vist i plau al projecte de la carretera BV5121 amb un cost d'1,6 milions i que subvencionarà la Diputació

Inclou un itinerari per a vianants i l'ampliació dels dos ponts existents

La Generalitat ja té a punt, i 'Ajuntament ho veu amb bons ulls, el projecte de millora de la carretera BV5121 que uneix el nucli urbà de Tordera amb el barri de Sant Pere i amb la carretera GI-512. La proposta va rebre la setmana passada el vistiplau de la junta de govern local i està previst que el govern català el publiqui properament en els diaris oficials. L'obra, pressupostada inicialment en 1,6 milions d'euros, serà subvencionada totalment per la Diputació i consistirà en millorar el traçat de la via i, en especial, la seva seguretat.

Es dóna el cas que la carretera BV5121 és una de les zones més transitades, tant per vehicles normals com per camions de càrrega, atès que connecta el centre urbà amb espais de gran activitat com el parc Prudenci Bertrana, la zona esportiva, l'estació de tren i el polígon industrial de Can Verdalet. En aquest sentit, i segons les dades amb què han treballat els tècnics de la Generalitat, per aquesta via hi circulen diàriament més de 10.000 vehicles que han de compartir l'espai amb els vianants que volen accedir al barri de Sant Pere. El projecte se centra doncs en compatibilitzar vianants i conductors i planteja un itinerari per a les persones al llarg de tota la carretera, un fet que obligarà a ampliar els dos ponts que hi ha en el traçat. Per això, es construiran dos carrils de 3.30 metres i una vorera per a vianants de 2 metres d'amplada, disposant a banda i banda de la calçada una barrera de contenció de vehicles de 30 cm. L'actuació a la via es completarà amb la construcció de dos bucles que eliminaran els actuals girs a l'esquerra que actualment es produeixen en diversos punts del recorregut i inclou també una renovació en els sistemes de drenatge i d'il·luminació de l'espai. Està previst que si es compleixen els terminis previstos l'obra comenci a l'estiu i duri nou mesos.

LA XIFRA

1,6
milions
d'euros és el preu de sortida de la millora a la carretera BV5121 que uneix el centre de Tordera i el barri de Sant Pere


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia