Urbanisme

Derrueixen un mas ruïnós en vies de protecció a Sant Aniol de Finestres

Les runes de Can Casot s'havien d'incorporar al catàleg de masies i cases rurals del municipi segons el POUM del 2013, però, mentre Urbanisme esperava documentació de l'Ajuntament, algú va destruir-les

Can Casot, un mas que estava en estat de ruïna, ha estat derruït enmig dels últims tràmits perquè es protegís mitjançant la seva inclusió al catàleg de masies i cases rurals de Sant Aniol de Finestres. Fonts d'Urbanisme expliquen que, mentre esperaven que l'Ajuntament els presentés uns últims informes perquè entrés en vigor la protecció –informes que el consistori trigava a trametre–, van comprovar in situ com “el treball de màquines de la construcció havia aplanat el terreny i acumulat el material que inicialment formava les ruïnes del mas”. Així, doncs, van desaparèixer “tots els possibles valors que podien haver justificat la preservació i recuperació del mas”.

Establert en el POUM

Can Casot era una de les dues edificacions que s'havia d'incorporar al catàleg de masies i cases rurals de Sant Aniol –junt amb Ca l'Alou–, segons el POUM aprovat el juliol del 2013. L'Ajuntament es donava dos anys (fins al juliol del 2015) per fer aquesta modificació i, de fet, la va aprovar provisionalment el gener del 2014. El juny següent la Comissió d'Urbanisme de Girona va aprovar definitivament la modificació del catàleg, que incloïa Can Casot, però va condicionar la seva entrada en vigor al fet que l'Ajuntament aportés una sèrie de documentació (la base topogràfica real; alçats i seccions per poder determinar el volum edificat preexistent; informes que garantissin la viabilitat ambiental de les reconstruccions de les ruïnes...). El consistori va presentar un text el mes següent, però Urbanisme va estimar que la documentació tramesa no era suficient per valorar si les ruïnes de Can Casot tenien el valor necessari per ser objecte de recuperació i reconstrucció com a edificació d'ús d'habitatge per retornar al seu estat original. Com que no els arribava més documentació, davant la manca d'informació es va decidir visitar el mas i es va veure que s'havien derruït les runes.

Exclusió pendent

Tenint en compte la nova situació, la Comissió d'Urbanisme va decidir a l'octubre no donar conformitat a la modificació del catàleg de masies de Sant Aniol fins que l'Ajuntament presentés un altre text en el qual s'hagués exclòs Cal Casot. Avui dia l'Ajuntament encara no ho ha fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona