Urbanisme

Badalona i Sant Adrià, junts pel front litoral

Avui es constitueix la comissió política per avançar el planejament de l'entorn de les Tres Xemeneies

Badalona i Sant Adrià fan avui el primer pas conjunt per avançar en el planejament de la façana litoral a l'entorn de les Tres Xemeneies. Representants de tots els partits presents al ple de les dues ciutats es reuneixen avui per constituir la comissió política, que estarà coordinada des del Consorci del Besòs. L'Ajuntament de Badalona va manifestar fa uns mesos el seu interès per integrar-se al consorci per poder ser partícip de projectes com aquest que afecten la planificació del territori. De fet, un 20% dels terrenys propietat d'Endesa que s'han de desenvolupar i un 8% de la superfície de la sala de turbines de l'antiga central de les Tres Xemeneies són dins del terme municipal de Badalona.

El regidor de l'àmbit Badalona Habitable, Oriol Lladó, destaca la importància del procés previ a la definició del planejament perquè aquesta franja de territori “ha de servir per cosir les dues ciutats, no pot ser una urbanització aïllada”. Lladó recorda que es tracta de donar continuïtat al passeig marítim des del port de Badalona i integrar a la urbanització “un element singular i emblemàtic com són les Tres Xemeneies”. En aquest sentit, l'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, valora el treball conjunt de tots dos municipis en la línia de “construir complicitats públiques per convertir la zona en una espai de dimensió internacional”, del qual els municipis no volen quedar al marge.

Implicació ciutadana a dues bandes

Sant Adrià va encetar l'any passat un procés participatiu per definir el front litoral que s'obre ara a la ciutat de Badalona. Del centenar de persones que hi participaran, una trentena seran de Badalona per respectar d'aquesta manera el percentatge de territori que queda a cadascun dels termes municipals. Des de Badalona s'ha convidat diferents consells de participació sectorial, com ara el de medi ambient, el de mobilitat i el de joventut, que triïn una persona que els representi. També hi haurà integrants del món veïnal, dels esports nàutics i alguna persona rellevant de la ciutat que conegui l'urbanisme. Està previst que facin una ruta en autobús pel territori per donar informació prèvia a les sessions de recollida de propostes, que posteriorment valorarà una comissió tècnica abans de presentar-les davant la comissió política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.