Serveis

El Far d'Empordà inicia a principis del 2015 les obres del centre del paisatge

El programa Viure al Poble li ha permès fer el condicionament de l'entorn i ara el municipi afronta la reforma per reconvertir l'antiga rectoria

El programa Viure al Poble ha obert la porta al Far d'Empordà perquè el municipi afronti noves inversions. Amb els 487.000 euros que van rebre dels fons europeus i de la Generalitat el Far va reformar l'entorn de l'antiga rectoria i va millorar diversos carrers del nucli antic. I ara, amb l'ajut de l'1% cultural de l'Estat i amb el pla d'obres i serveis, l'Ajuntament farà la rehabilitació de la rectoria per convertir-la en un centre d'estudi i interpretació del paisatge. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Jaume Arnall, les obres han de començar a principis de l'any que ve perquè abans que acabi aquest 2014 ha d'estar tot tramitat.

El Far d'Empordà no és l'únic municipi que aposta per la qüestió del paisatge. A Pau, sense sortir de la comarca, a principis d'any començaran les obres pel projecte per convertir-se en nexe d'unió entre els parcs naturals del cap de Creus i els aiguamolls de l'Empordà. L'alcalde, Josep Blanch, calcula que al maig pot estar fet. Entre les actuacions, hi ha la millora de carrers i l'adequació del camí de Sant Jaume.

A la Tallada d'Empordà la subvenció rebuda va dirigida a posar en marxa un centre d'interpretació de l'Empordanet (426.000 euros). I a Castellfollit, el programa gira entorn que el municipi es reivindiqui com a porta d'entrada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, tot i que no ho tenen tan avançat. També aposta pel turisme i per fer ressaltar l'entorn natural la Cellera de Ter, a la Selva. En aquest moment s'està duent a terme una millora del nucli antic. També treballen en la senyalització de rutes.

Vilamaniscle

Hi ha renunciat per falta de finançament

Vilamaniscle va obtenir el 2010 una subvenció de 682.237 euros per a la dinamització socioeconòmica del poble, amb la instal·lació d'una agrobotiga i un alberg. L'Ajuntament, però, hi va renunciar en veure que no podria assumir la part d'inversió que li pertocava. L'alcalde, Ramon Bonaterra, diu que miren d'executar sense endeutar-se gaire el projecte per parts. També a Avinyonet de Puigventós els problemes econòmics han fet que només executin una part del projecte i a Castellfollit de la Roca el que els queda per fer anirà en funció del finançament que puguin aconseguir. També a Vilajuïga van modificar la previsió inicial per adaptar-ho a les finances municipals.

La Pera

L'aposta turística daliniana a Púbol

La Pera tindrà tramitat a final d'any el projecte de l'espai d'acollida turística i atenció al visitant a l'entorn de ponent de Púbol, amb la subvenció de Viure al Poble. El projecte integral busca reordenar la porta d'accés turístic del nucli empordanès. El municipi rep anualment més de 125.000 turistes interessats en l'atractiu del castell de Púbol. L'objectiu: motivar el visitant, a través de l'impuls que es doni des del punt d'informació turística, perquè tingui interès a descobrir els nuclis de la Pera, Pedrinyà i Riuràs. El procés d'adjudicació de les obres es farà els tres primers mesos de l'any vinent i les obres començaran a la primavera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona