Medi ambient

El refugi d'animals de granja del Santuari Gaia ha de marxar d'Ogassa

Han començat una campanya per recollir diners per poder comprar un terreny a Camprodon

En l'actualitat, tenen un total de 250 animals

El Santuari Gaia d'Ogassa, l'únic refugi d'animals domèstics que hi ha a Catalunya, es quedarà ben aviat sense terreny, ja que se li acaba el contracte de lloguer. Els seus propietaris estan preocupats perquè necessiten trobar al més aviat possible un nou espai per poder cuidar els 250 animals, perquè quedaran desprotegits. La seva intenció és: “Comprar un terreny en nom del santuari perquè sigui un lloc per a tota la vida, i si ens passa alguna cosa a nosaltres el projecte pugui continuar”, explica un dels fundadors, Ismael López. El problema és que necessiten entre 250.000 i 300.000 euros. Per això han iniciat una campanya de micromecenatge per aconseguir els diners.

La fi del contracte de lloguer “i altres problemes aliens a nosaltres”, explica López, han portat els fundadors a buscar aquest nou espai per als animals que cuiden. Precisament dijous es van reunir amb entitats bancàries “per negociar una possible hipoteca” i van avançar que si tot anava bé havien trobat un terreny a Camprodon que els havia convençut. Finalment, però, no va arribar a bon port. El que tenen clar és que es volen quedar al Ripollès i, des del primer moment, només s'han centrat a buscar una alternativa al terreny d'Ogassa a la comarca. “Ho vam tenir molt clar perquè des del primer dia el Ripollès ens ha acollit molt bé”, assegura López, “i fins i tot s'han bolcat en la cultura vegana, i molts comerços ja tenen aquest tipus de productes”. La campanya de micromecenatge ha començat aquesta setmana i ja s'han recollit 9.000 euros, “cosa que ens fa molt contents”, diu López.

LES XIFRES

250
animals
són els que hi ha actualment a la granja del Santuari Gaia del municipi d'Ogassa.
300.000
euros
és la quantitat de diners que necessiten els seus promotors per traslladar-se a Camprodon.

Dos anys i mig cuidant animals domèstics

El Santuari Gaia, que fa dos anys i mig que existeix, és un refugi per a animals considerats de granja que prèviament “hagin estat explotats o maltractats” o també abandonats. Se'ls cuida i fan el procés de recuperació i, a diferència de refugis de gats o gossos, a aquests animals no se'ls pot adoptar, sinó que es queden a viure al refugi. Els fundadors són Coque Fernández i Ismael López, que treballen al refugi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona