Medi ambient

Xulella torna a ser víctima de la silvicultura destructiva que practica la Conselleria

Acció Ecologista Agró denuncia l'eliminació de vegetació forestal a gran escala en esta localitat de la comarca dels Serrans

La Comissió Forestal d'Acció Ecologista-Agró no entén el possible benefici buscat amb esta actuació, que s'ha desenvolupat en una zona natural de Xulella relativament ben conservada i en avançat procés de regeneració cap a etapes més valuoses del bosc.

Probablement esta intervenció de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient forme part de l'equivocada estratègia de prevenció d'incendis forestals que promou l'administració valenciana. Una estratègia que continua sense donar bons resultats, ja que no ha aconseguit disminuir el nombre mitjà d'incendis forestals ocorreguts des de fa dècades al País Valencià, que superen els 400 cada any.

Una prova contundent de la ineficàcia d'esta estratègia es troba en l'incompliment dels objectius específics sobre prevenció d'incendis que la pròpia administració valenciana s'havia proposat amb el Pla de Desenvolupament Rural.

L'objectiu consistia a disminuir la superfície forestal anual mitjana afectada per incendis forestals del període anterior, que va ser de 3.024 has. Tanmateix, durant el període 2006-2013, esta xifra s'ha disparat fins a les 11.282,52 hs, incrementat-se així en quasi un 300%, a pesar de la inversió de 15 milions d'euros del PDR en obres de silvicultura destructiva com l'executada ara a Xulella.

Lamentablement este tipus d'actuacions, emmascarades amb bones intencions però amb greus impactes mediambientals i paisatgístics per als boscos, s'estenen per tot el territori forestal valencià i sumen molts quilòmetres lineals de terrenys desforestats. Zones on s'elimina gran part de la coberta vegetal, es danya el sòl fèrtil, s'incrementa l'erosió, s'agreuja el risc de desertificació, es reduïx la biodiversitat de fauna i flora per culpa d'una discutible i fallida política de prevenció d'incendis basada en grans obres de silvicultura destructiva, que concentren la inversió pública mentre la Conselleria de Medi Ambient retalla en vigilància, restauració i millora dels ecosistemes forestals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona