opinió. Alcalde de Castelló d'Empúries

El pla general de Castelló d'Empúries

El POUM, el pla d'ordenació urbanística municipal, de Castelló d'Empúries ja ha estat aprovat en fase inicial. Finalment, el divendres 18 de setembre el ple de la corporació municipal va aprovar la proposta amb els vots favorables dels membres del govern d'unitat. Aquesta aprovació inicial dóna una nova oportunitat al municipi per establir les línies bàsiques del seu futur amb un creixement sostenible, raonable i amb responsabilitat. Potser no es tracta d'aquell pla d'ordenació urbanística que jo personalment hagués redactat, però sí que és el POUM que tots els membres del govern municipal hem consensuat i que ara defensem com a nostre. En qualsevol cas, tenim al davant una proposta que recull 463 habitatges menys que l'anterior planejament i els mateixos equipaments que es projectaven l'any 2007 tot i que la superfície que afectem disminueix 65,09 ha (650.900 metres quadrats). També vull remarcar que es dóna una solució (fet no recollit a l'anterior proposta) a la connectivitat entre el centre històric i Empuriabrava assegurant la conservació de la carretera vella.

Vull remarcar i alhora presumir que aquest pla d'ordenació urbanística ha tingut la participació de tothom qui ho ha desitjat. Hem rebut tots els veïns que han volgut aportar tota mena de suggeriments. En total s'han fet 8 reunions de caràcter general i 59 reunions més específiques amb la participació de ciutadans amb tècnics i polítics. De fet, el procés de participació ciutadana va començar amb la difusió de 15.000 fullets que van repartir-se per tot el municipi amb la finalitat d'informar tots els castellonins de la proposta urbanística amb la qual partia aquest govern municipal.

A partir d'ara comença un període de 45 dies hàbils per presentar al·legacions. Crec que hem fet una bona feina, que hem donat veu al ciutadà i que la proposta aprovada és substancialment millor que l'anterior. Evidentment hem canviat alguns criteris respecte a la proposta antiga, ja que som un equip de govern diferent i, per tant, amb idees i sensibilitats diferents, un argument que tothom entendrà com a raonable.

Voldria dir per acabar que esperem una tramitació d'al·legacions i d'informes de les diferents administracions ràpida, poder fer en un temps prudencial l'aprovació provisional i que la comissió d'urbanisme de Girona aprovi definitivament aquest POUM. Ens convé com a municipi i esperem poder donar amb aquesta eina una bona resposta als ciutadans que ens reclamen amb raó una ràpida resolució.

La tramitació d'aquest POUM va començar el març de 2005 i cada vegada estem més a prop del final. Hem treballat per donar eines i solucions als nostres ciutadans i així ho continuarem fent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona