Infraestructures

L'Estat ajorna les bonificacions a l'AP-7 fins després del 20-D

Els alcaldes de les Terres de l'Ebre no aconsegueixen arrencar cap compromís de Foment, que descarta la gratuïtat total de l'autopista

La construcció de les onze rotondes a l'N-340 continua endavant

El moviment veïnal reclama la paralització de les rotondes

El Ministeri de Foment no prendrà cap mesura per desviar el trànsit de camions del tram ebrenc de l'N-340 a l'autopista AP-7 enguany. Així ho va traslladar ahir el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, que va reunir-se amb els alcaldes del Perelló, Camarles i Tortosa i el delegat del govern a l'Ebre. Niño va deixar clar als alcaldes ebrencs que no es prendrà cap decisió fins després de les eleccions estatals del 20 de desembre. “Foment no vol ni sentir parlar de la gratuïtat total del tram ebrenc de l'AP-7, i pel que fa a les bonificacions als camions, ajorna la qüestió fins al gener, una cop passat el 20-D”, va manifestar l'alcalde del Perelló, el republicà Ferran Cid, després de la reunió.

Tant els alcaldes com el govern feia setmanes que reclamaven aquesta trobada amb Foment, i ahir van expressar el seu rebuig a la decisió de Foment, alhora que van lamentar que es vincule al context electoral. “Les intencions i les paraules són bones, però no val només amb aquests gestos. Ja fa massa temps que hi ha només bones paraules i bones intencions”, va assenyalar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en declaracions a l'ACN.

Pel que fa al percentatge de bonificació que rebran els vehicles pesats el 2016 per circular per l'AP-7, Foment no el va detallar en la trobada d'ahir. “Sembla que la bonificació serà només per a camions de gran tonatge, però no ens han precisat ni a partir de quin mes es pot fer, ni quina quantitat”, va lamentar Cid. Tampoc van aconseguir cap compromís perquè aquesta bonificació s'aplique també als veïns de les Terres de l'Ebre, tal com reclama el moviment veïnal.

La construcció de l'autovia A-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i la Jana (Baix Maestrat) és una altra de les assignatures pendents de Foment. En aquest sentit, Niño va traslladar-los la voluntat de posar a licitació els projectes l'any que ve.

Projectades fa un any

La construcció d'onze rotondes al tram ebrenc de l'N-340 continua endavant. En aquest cas, Foment sosté que es tracta d'un projecte de seguretat vial i que fa un any que tenia projectat. “Els ajuntaments no hem demanat la construcció d'aquestes rotondes, que vingui l'Estat als municipis, done la cara i explique als veïns perquè es fan”, va dir l'alcalde del Perelló. L'Estat invertirà més de 10 milions d'euros en la construcció de les rotondes, la primera de les quals s'ha començat a fer aquesta setmana al Perelló, mentre que el BOE de dimarts publicava l'anunci d'informació pública del projecte de supressió de girs a l'esquerra en cinc interseccions de l'N-340 als termes municipals d'Alcanar, la Ràpita, Camarles, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant.

En el cas de la rotonda del Perelló, que té un pressupost de 59.000 euros, la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns reclama que s'aturen les obres. “No és una millora dels accessos a l'N-340, sinó que pretén evitar la sinistralitat en aquesta via. És un anunci de campanya electoral que no soluciona el problema que tenim dels morts a l'N-340”, va apuntar el president de la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns, Llorenç Navarro, que reclama als alcaldes ebrencs que no permetin que l'N-340 es converteixi en una carretera turística.

LA FRASE

Que l'Estat done la cara i explique perquè fa les rotondes; els ajuntaments no les hem demanades
Ferran Cid
ALCALDE DEL PERELLÓ

LA XIFRA

32
per cent
del trànsit que circula pel tram ebrenc de la carretera N-340 són vehicles pesats.

Suport dels transportistes a les protestes

La Federació Empresarial de Transportistes de Tarragona ha decidit, després d'haver-se reunit amb la Confederació Catalana de Transport, donar suport a les mobilitzacions veïnals que reclamen la gratuïtat de l'AP-7 en els trams en què l'N-340 està col·lapsada. Els transportistes també rebutgen la construcció de rotondes perquè sostenen, tal i com diuen els alcaldes i veïns, que només aconseguiran alentir el trànsit i forçar els vehicles pesats a circular per l'autopista. També aquesta setmana la Coordinadora d'Entitats de Tarragona s'ha sumat a les protestes veïnals.

Avui tindrà lloc un altre tall de l'N-340 a les quatre de la tarda, convocat per la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns. La protesta es farà a l'Ametlla de Mar, les Cases d'Alcanar i Vinaròs, en els mateixos punts quilomètrics que les últimes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona