Medi ambient

Altafulla aboca sorra autòctona per regenerar les seves platges

Traslladen 10.000 metres cúbics de sorra des de la Roca del Gaià fins a la platja

L'acció preveu deixar dunes d'apilament per actuar en cas de temporal

El Departament de Costes de la Generalitat abocarà 10.000 metres cúbics de sorra a la platja d'Altafulla. Es preveu que els treballs, que es van posar en marxa dijous, s'enllesteixin la setmana vinent. Com és sabut, les llevantades van afectar diversos punts del litoral català i van provocar que l'aigua s'emportés molta sorra de platges com la d'Altafulla. La regidora d'Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, va explicar que Altafulla es veu obligada a “reomplir” de sorra el seu litoral gairebé cada any, especialment les platges més visitades.

Aquest any, fruit d'un acord entre l'Ajuntament d'Altafulla i la Generalitat, s'ha traslladat la sorra des de la Roca del Gaià, on s'acumula, cap a la platja d'Altafulla, que comprèn el tram que va des del Fortí fins al Club Marítim. Méndez-Vigo va assenyalar que no tota la sorra que es traslladi s'estendrà al moment, sinó que “es deixaran unes dunes d'apilament de sorra, davant del passeig de les Botigues de Mar, que s'utilitzaran per actuar de manera immediata en cas de nova llevantada”. La regidora va destacar el caràcter ecològic de l'operació: “No traiem la sorra de cap llera de riu ni de cap altra platja, sinó que és sorra d'Altafulla i l'únic que fem és traslladar-la.” Segons Méndez-Vigo, aquest tipus d'actuacions amb sorra autòctona “es fan cada cop més perquè ara hi ha més consciència que abans”. La regidora recorda que “fa anys es portava sorra de lleres de riu o, fins i tot, de pedreres, i es notava que la sorra era molt diferent”. Méndez-Vigo explica que aquest trasllat es fa de “la manera més econòmica, ecològica i eficient”.

LA XIFRA

10.000
metres cúbics
de sorra es traslladaran aquests dies des de la Roca del Gaià fins a la platja d'Altafulla.

LA FRASE

Aquesta és la manera més econòmica, ecològica i eficient de reposar la sorra
Marisa Méndez-Vigo
Regidora d'Urbanisme d'Altafulla

Accions prèvies al litoral d'Altafulla

Aquesta reposició de sorra dóna continuïtat a l'actuació de dragatge que l'Ajuntament d'Altafulla i el Port de Torredembarra van dur a terme, el mes d'octubre passat, amb el vistiplau del Departament de Costes de la Generalitat. L'actuació va consistir a traslladar per via marítima 36.000 metres cúbics de sorra, des de la bocana del port fins a la platja, des del canal de la Rasa a la plaça Consolat de Mar fins al Club Marítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia