Medi ambient

Neu que no veu hivern

Una nevada tardana deixa gruixos de fins a 25 centímetres a les cotes més altes de la Catalunya Central

Vuitanta alumnes de la regió no poden anar a escola o a l'institut per la suspensió del servei d'autobús

Ha tardat, però al final ha arribat. Gran part de la Catalunya Central es va despertar dijous emblanquinada per la nevada que va caure la matinada anterior. Es tracta de la primera nevada de l'any al territori, i ha estat molt ben rebuda per la majoria d'establiments turístics de la zona, ja que creuen que el fet que hagi caigut a les portes de Setmana Santa els ajudarà a remuntar aquesta temporada. No hi va haver problemes importants, però la majoria de gent va tenir entrebancs per arribar a l'escola i a la feina.

La comarca que va comptabilitzar més incidències és el Berguedà, amb un total de sis rutes de transport escolar anul·lades a causa de la neu i alguna carretera secundària tallada, segons va informar el Consell Comarcal. En total van ser 52 els alumnes que no van poder agafar l'autobús per anar a l'escola o a l'institut. Altres rutes escolars es van poder fer perquè les màquines llevaneus ja havien netejat les carreteres. La nevada va deixar gruixos importants en zones com ara Gósol i Saldes (25 centímetres de neu), Castellar de n'Hug (22) o Sant Jaume de Frontanyà (15).

A part del Berguedà, també va nevar a les cotes més altes d'Osona, el Solsonès i el Moianès, sobretot a Collsuspina i l'Estany. El transport escolar que presta el Consell Comarcal d'Osona va ser el que més es va veure afectat ahir al matí en dues rutes: en la de Muntanyola a Gurb –l'autocar va quedar encallat, i això va afectar 18 alumnes– i la d'Alpens a Sant Quirze de Besora –que va afectar 10 alumnes–. El Lluçanès va ser on més afectació viària hi va haver i fins a mig matí Trànsit advertia de l'obligació de circular amb cadenes per algunes carreteres. Al Bages i l'Anoia, l'emblanquinada va ser anecdòtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona