Societat

Denuncien que els pròxims dies desnonaran dues famílies del Poble Sec sense alternativa habitacional

La Clàudia viu amb cinc fills i un net: “Ens miren malament als ocupes, però no tots som iguals: som família”

El Sindicat de Barri del Poble Sec denuncia que els pròxims dies desnonaran dues famílies del Poble Sec en plena pandèmia i sense alternativa habitacional. La Berta, portaveu del sindicat, ha denunciat que els dos casos s’executaran “vulnerant cinc decrets” tot i que assegura que la propietat és d’un gran tenidor i que no s’han ofert alternatives habitacionals “dignes”. Clàudia, amb cinc fills i un net, exposa que quan es va adonar que portava sis mesos pagant a un impostor va dir al propietari que volia pagar perquè tenia feina i podia, però aquest sempre s’hi ha negat i ara del 15 al 28 de març s’enfronta a un desnonament amb data oberta. “Ens miren malament als ocupes, però no tots som iguals: som família”, ha explicat.

El cas de la Clàudia popularment al barri se l’anomena ’Clàudia i els set’. Xilena de naixement, en arribar va trobar el pis de lloguer al carrer Radas i s’hi va instal·lar l’estiu del 2018 i fins el novembre d’aquell any va pagar puntualment les mensualitats.

Es va adonar que havia estat pagant a un impostor, i va parlar amb la propietat per trobar una solució, ella tenia feina i podia pagar. Però la propietat es va negar a acceptar els seus diners, també quan a la reunió hi va participar el Sindicat de Barri.

Explica que durant el 2019 li van dir que no es preocupés, però els problemes van arribar amb la pandèmia. Ha demanat un lloguer social i que li deixin pagar les despeses, ha presentat recursos i s’ha intentat acollir als decrets, sense èxit.

Li ofereixen un hostal sense cuina per una setmana quan es produeixi el desnonament. “I després què faig? Jo demano un lloguer social per una temporada curta fins que passi la pandèmia i pugui tornar a la meva feina. Tots els meus fills estudien aquí”.

També ha explicat el seu cas la Yanilady, una dona vídua que viu amb dos fills i dilluns vinent s’enfronta a la sisena ordre de desnonament. Segons ha detallat fa vuit anys que viu al pis, en principi amb un lloguer fins que la Sareb el va comprar amb ells a dins. “A partir d’aquí m’han intentat fer fora de casa amb ordres de desallotjament”, lamenta.

Defensa el seu arrelament al barri. Té un fill de 18 anys que ha crescut al Poble Sec i una nena de 4 anys que va a l’escola al barri. “No volem marxar del barri”, exclama. “I de la manera com està la situació, on em poso?, on pago pis i aconsegueixo treball?”, es pregunta.

“El barri estarà en peu de guerra”

La portaveu del sindicat lamenta que aquests casos arribin “en un clima de crispació absolut als carrers, on ens diuen que la violència és la crema de contenidors, tenim clar que la violència és no arribar a final de mes, no tenir papers o que et quedis fora de casa”.

També lamenta que s’hagin aprovat diversos decrets per protegir les famílies vulnerables dels desnonaments i que a parer seu no s’acabin aplicant. Per això ha anunciat l’inici de la campanya ’Violència son els desnonaments’ que comença amb l’objectiu d’aturar aquests desnonaments.

Pel que fa al cas de la Clàudia, la Berta assegura que la propietària del pis és una gran tenidora però que la jutgessa hauria resolt l’assumpte argumentant que en ser una persona física i no jurídica no es pot aplicar el decret del govern espanyol. Tampoc s’ha tingut en compte que és irregular ni s’ha pogut tramitar amb la seva fills ja major d’edat. També exigeix a l’Ajuntament de Barcelona “una alternativa habitacional digna per la Clàudia, els fills i el net”.

“Si ens amenaceu amb aquesta violència estructural plantarem cara amb tota la força”, ha advertit. “Si ens poseu contra les cordes el barri estarà en peu de guerra”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona