Els comerços del centre de Segur denuncien que les obres els han fet perdre fins al 80% dels clients

Diversos establiments continuen reclamant que s'hi creïn zones d'aparcament

«Sense aparcament per a cotxes, el centre de Segur s'està morint comercialment». Així de contundent es mostrava ahir Laura Bayés, propietària d'una botiga a l'avinguda de Catalunya de Segur de Calafell, una de les artèries principals en matèria comercial en aquest nucli de Calafell. Des del passat mes de setembre, i un cop completades les obres de millora d'alguns dels carrers adjacents, l'Ajuntament hi executa una remodelació integral de la via que, en principi, havia de servir per convertir-la en illa de vianants. Ara que els treballs ja enfilen la recta final, els comerciants fan una valoració molt negativa de la convivència amb les màquines, i diversos propietaris coincideixen a denunciar que en els darrers mesos s'ha produït un descens «d'entre el 70% i el 80%», fins i tot en establiments de productes de primera necessitat.

«Com que la gent no podia ni entrar amb el cotxe, han preferit marxar a centres comercials propers on sí poden aparcar», assenyalava Lourdes Quintana, propietària d'un forn de pa. «Hem notat una baixada forta, especialment en clients de primera hora del matí, que era gent que parava a fer el cafè de sortida de Segur», hi afegia Giovanni Marino, que hi regenta un bar restaurant.

La preocupació per la baixada de clients no es limita als dies que resten d'obres, sinó que també es projecta sobre el futur, ja que la remodelació ha eliminat les places d'aparcament que hi havia abans a l'avinguda. Per tant, molts botiguers han penjat pancartes de protesta a les façanes dels establiments. D'altra banda, consideren inadequada l'opció de suplir les places perdudes per noves zones d'aparcament a l'entorn.

Per a vianants

La voluntat inicial del govern municipal de Calafell era convertir l'avinguda de Catalunya en una illa de vianants, però la pressió exercida per diversos comerciants, contraris a la mesura, va fer que l'executiu es comprometés a estudiar altres opcions. Diversos botiguers lamentaven ahir que encara no sabien quina seria l'opció que finalment s'executaria, tot i que molts donaven per perduda la seva principal reivindicació: que es mantinguin els dos sentits de la circulació de vehicles. «Si no, com a mínim, volíem que fos en sentit de pujada, perquè aquesta és l'entrada principal de Segur; ara sembla que es vol fer només de baixada», es lamentava la comerciant Laura Bayés. No tothom, però, veu malament l'opció de l'illa de vianants, i els mateixos botiguers reconeixen que estan «molt dividits».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.