Els comerços de Segur veuen amb recel la futura illa de vianants

Les entitats veïnals critiquen la falta de diàleg entre el govern local i el barri

Els 3,8 milions d'euros que rebrà Calafell gràcies al fons estatal d'inversió local es destinaran íntegrament a la remodelació del centre de Segur i, sobretot, a la creació d'una illa de vianants a l'avinguda Catalunya. El sentiment, però, entre els comerciants d'aquesta via és gairebé unànime: temen que l'eliminació del pas de vehicles redueixi dràsticament el nombre de clients.

«La zona blava ja ens ha donat molts problemes des que es va instal·lar, i temem que amb això encara vingui menys gent», explica Lourdes Quintana, que regenta un forn de pa a l'avinguda. Molts propietaris, de fet, temen que la limitació al pas de vehicles situarà la via en una situació menys competitiva respecte de les grans àrees comercials que hi ha a prop del centre de Segur. «Aquest és un barri molt dispers, amb moltes urbanitzacions, i la gran majoria de clients es mouen en cotxe», afirma Laura Bayés, que és propietària de la botiga Súper Euro.

Sense consulta

Un dels aspectes que més ha dolgut als comerciants de l'avinguda Catalunya ha estat la falta de diàleg existent entre ells i el govern local i, fins i tot, alguns denuncien que s'han assabentat dels canvis a través dels mitjans de comunicació. «M'agradaria saber com és realment el projecte. Aquí treballem gent que fa molts anys que hi som, i no costava res parlar amb nosaltres perquè hi poguéssim dir la nostra», lamenta Josep Pallarès, propietari d'un estanc. De fet, diferents comerciants ja han sol·licitat una trobada amb els responsables municipals per tal de conèixer els detalls del projecte i plantejar les seves queixes.

D'altres, però, ja tenen clar des de l'inici els obstacles que suposarà la conversió de l'avinguda en illa de vianants. «A Segur no hi ha comerç ni aparadors, i per tant és ridícul pensar que la gent vindrà aquí a passejar, quan l'única cosa que hi ha per veure són botigues d'escombres», assegura Maria Àngels de Bargas, propietària de la botiga de moda Chic Boutique, qui també critica la falta de locals comercials als baixos dels edificis. La majoria de botiguers, tot i que reconeixen la necessitat de remodelar l'avinguda, creuen que hi haurien altres prioritats al barri abans de crear l'illa de vianants, com ara millorar la il·luminació pública o incrementar la vigilància.

Altres prioritats

Dues associacions de veïns amb presència a Segur s'han oposat també al projecte ja que consideren que al nucli hi ha altres treballs pendent que s'haurien d'haver prioritzat. «Fa la impressió que fan aquesta obra sense escoltar els veïns i els comerciants, per fer callar les queixes per la falta d'inversió a Segur», afirma Sònia Mirambell, presidenta de l'Associació de Veïns de Segur i Urbanitzacions (AVSU). A l'entitat Veïns (amb representants de Calafell, Segur i les urbanitzacions), el seu president, Constantí Ortega, critica que s'hagi «tirat pel dret sense consultar els veïns». «Tenim molts carrers i urbanitzacions sense llum, quan plou l'aigua baixa com si fos un riu pels carrers i l'asfalt presenta moltes deficiències», comenta Ortega.

Reunions previstes

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon Ferré, va defensar que el projecte no s'havia pogut consensuar amb veïns i comerciants per motius relacionats amb el tràmit del fons estatal d'inversió local. «No volíem parlar-ne amb ells fins que el govern estatal no ho aprovés», afirma l'edil. Ara que la proposta calafellenca ja té el vistiplau, el consistori té previstes dues trobades informatives amb comerciants i veïns. «Allà els mostrarem que ja hem estudiat tot el tema d'aparcament i que crearem dues zones de pàrquing alternatives», va afirmar Ferré. Tot i que no va voler concretar quines són les dues noves àrees d'estacionament, sí que va afirmar que «sols amb una d'elles, ja es triplica el nombre de places que es perden en fer l'illa de vianants». L'Ajuntament presentarà també Segur a la propera convocatòria de la llei de barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ