Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Parlavà

Dilluns, 20 maig 2019

Girona

17.30. Centre cívic Santa Eugènia. Conferència Una història (extra)ordinària de Ghana a Barcelona: anada i tornada, a càrrec d'Ousman Omar, president i fundador de la ONG Nasco Feeding Mind i coordinador de la Missió Àfrica Proactiva Open Arms. Dins el Dia Mundial de la Diversitat Cultural.

19.00. Creantum Girona. Xerrada sobre Com ser un expert en Gestió Emocional, a càrrec de Sílvia Mascarós.

Vilablareix

17.00. Can Ribotic. Xerrada Històries de vida, converses amb sentit, a càrrec de Maribel Alpiste.

Blanes

20.00. Bar Mediterrani. Conferència Quin efecte pot tenir la contaminació de l'aire que respirem en el cervell?, a càrrec de Marta Crous, de Barcelona Beta Brain Research Centre. Dins el Festival de divulgació científica Pint of Science.

Dimarts, 21 maig 2019

Girona

18.30. Biblioteca Carles Rahola. Conferència La veu de les pedres: descripció i literatura de Girona, a càrrec de Josep Brugada.

19.00. Aula B de la Casa de Cultura. Conferència Conflictes socioambientals. Tres estudis de casos que qüestionen el dret internacional dels pobles indígenes: Bagua (Perú), Belo Monte (Brasil), Yaigojé Apaporis (Colòmbia), amb Joana Higuita, politòloga, i Enric Cassú, filòsof i antropòleg.

Vidreres

19.00. Can Xiberta. Xerrada Els hàbits saludables i l'esport, a càrrec de David Cano Cruz, graduat en CAFE i jugador de futbol.

Blanes

20.00. Primer Casino. Xerrada Un passeig per la taula periòdica, a càrrec de Elena Díaz, María López, Anna Lupon, Jordi Pagès i Iosune Uriz (CEAB-CSIC). Dins el Festival de divulgació científica Pint of Science.

Dimecres, 22 maig 2019

Torroella de Montgrí

19.00. Museu de la Mediterrània. Conferència Les excavacions a la plaça del Lledoner i al passeig de l'Església, a càrrec de Jordi Merino, arqueòleg. Dins el III Cicle de conferències d'arqueologia Desenterrant l'Empordà.

Girona

18.00. Espai Marfà. Jornada La (r)evolució laboral de les dones. El mercat de treball des d'una perspectiva de gènere. Ponència Mercat laboral i feminització de la pobresa, a càrrec de Sandra Ezquerra, directora de la Càtedra Unesco Dones, Desenvolupament i Cultures de la UVic. Dins el cicle Ocupació en clau de gènere.

Palamós

18.30. Biblioteca Lluís Barceló i Bou. Xerrada Cooperatives de consum, una eina per transformar els nostres hàbits alimentaris i la societat, a càrrec de Núria Luna, tècnica d'economia social i cooperativa de l'Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, i Engràcia Valls, tècnica en producció ecològica i sòcia de la cooperativa La Manduca SCCL.

Sant Feliu de Guíxols

18.00. Centre cívic Tueda. Conferència Els aeroports, a càrrec d'Anna Orellana, instructora i Antoni Vidal, tènic de l'Aeroport.

Blanes

20.00. Bar Mediterrani. Xerrada Desmuntant mites sobre la Tordera, a càrrec d'Enric Sagristà (CEAB-CSIC) i Xavier Romera. Dins el Festival de divulgació científica Pint of Science.

Olot

17.30. Sala d'actes de l'Hospici. Conferència Un dron vist de prop, a càrrec de Carles Gil, fotògraf freelance i màster en Fotografia per l'Escola Universitària ERAM.

Dijous, 23 maig 2019

Girona

16.30. Hotel Ultònia. Xerrada Assegurances de salut: allò que hem de saber, allò que no ens expliquen.

18.00. Biblioteca Carles Rahola. Conferència introductòria sobre l'òpera Tosca, a càrrec de Pol Avinyó.

19.00. CaixaForum Girona. Trobades amb... Joan Pons (El Petit de Cal Eril), músic i productor.

19.00. Arxiu Municipal de Girona. Conferència La formació d'una classe dirigent. Els Carles en la societat gironina, a càrrec de Mònica Bosch, del Centre de Recerca d'Història Rural, de la UdG. Dins el cicle Elits "Burgesies" i classes mitjanes a la Girona Contemporània.

19.00. Espai d'Art Unaúnica. Conferència El Dol. Evitem que el dol sigui una emoció tabú, a càrrec de Cristina Simon i Mencion, autora del llibre La bossa dels cors.

19.00. Museu del Cinema. Mar Bosch comenta Big Fish, en cinc seqüències.