Conferències

Cerca

Del
al

Santa Cristina d'Aro

Dissabte, 23 febrer 2019

20.00. Sala d'exposicions de La Caixa. Xerrada La màgia dels eclipsi, a càrrec de Marc Bayé, de l'Associació Astronòmica de Girona.

Prop de Santa Cristina d'Aro

Dilluns, 18 febrer 2019

Girona

19.00. Centre Cultural La Mercè. Sessió Luigi Pirandello. Un, ningú i cent mil. Qui sap si soc qui em penso que soc?, amb Oriol Ponsatí-Murlà, doctor en Filosofia, editor, traductor i rapsode. Dins el cicle Filosofia i literatura.

Dimarts, 19 febrer 2019

Girona

19.00. Museu del Cinema. Màrius Serra comenta Zelig, de Woody Allen. Dins el cicle Cinc seqüències per explicar una obra mestra.

09.00. CINC Centre de Negocis. Conferència sobre el Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) i la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD-GDD). a càrrec de Mònica Vilallave, advocada especialista en Protecció de Dades personals de CINC Assessoria.

17.00. Casal de la gent gran de Taialà. Xerrada sobre consells de seguretat i tipus d'estafes.

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Un món ple de bones notícies, a càrrec de Salvador Cardús, sociòleg, periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques. Dins el cicle d'Aules d'Extensió Universitària.

18.30. Biblioteca Carles Rahola. Conferència Geologia de la pedra de Girona, a càrrec de David Brusi. Dins el cicle La pedra de Girona.

19.00. Centre cívic Pla de Palau. Segona sessió del cicle 4 visions dels castells. Construint una societat cohesionada, amb la xerrada Els castells des de la vessant social, antropològica i associativa, a càrrec de Miquel Botella, economista i cofundador dels Castellers de Sants, i es presentarà el seu llibre Castells: una història d'èxit.

19.30. Centre cívic del Barri Vell-Mercadal. Conferència Joseph Civil: un català a París, a càrrec de Lluís Brugués, doctor en Pedagogia i historiador musical, i Albina Varés, extècnica de l'Arxiu municipal de Girona. Dins el cicle Cristianisme i Cultura.

Banyoles

20.00. Ateneu Bar. Sessió del cicle Cinc cèntims de creació local, sobre la figura de Frederic Corominas, moderada per Jordi Xena i amb lectura de textos a càrrec de Miquel Torrent. Intervindran Jordi Galofré, escriptor i historiador, i Joan Olivas, escriptor i activista cultural.

Dimecres, 20 febrer 2019

Sant Feliu de Guíxols

18.00. Centre cívic Tueda. Aula cultural: Arròs i arrossos. Orígens i la història d'aquest petit cereal, a càrrec de Carme Barreneche, de l'Associació de dones Ermessenda, de Santa Cristina d'Aro.

Girona

19.00. Casa de Cultura. Conferència Paradoxes i altres contradiccions en les dones fotògrafes a Catalunya, a càrrec de Noelia Pérez, historiadora i artista visual. Dins el cicle Fotografia i gènere.

19.00. Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia. Taula de diàleg sobre alternatives a la justícia tradicional a l'hora d'afrontar els conflictes en l'àmbit familiar. Ponents: Fenando Lacaba, Magistrat i President de l'Audiència Provincial de Girona: Pascual Ortuño Muñoz, magistrat de família, secció 12 de l'Audiència Provincial de Barcelona; Francisco Molinero, psicòleg mediador, president de la Junta Rectora de la Delegació de Girona del COPC, i Connie Capdevila, psicòloga mediadora i coordinadora de coparentalitat, vocal de la Junta de Govern del COPC.

19.00. Centre cívic Ter. Xerrada Paisatges salvats, procés de participació ciutadana.

19.00. Centre cívic Santa Eugènia. Xerrada informativa sobre la Llei de la 2a Oportunitat, El perdó dels deutes.

Dijous, 21 febrer 2019

Lloret de Mar

19.00. Biblioteca municipal. Xerrada Mi rareza, mi grandeza, a càrrec d'Alba Saskia. Dins el cicle Els Dijous de l'Aurora.

Palafrugell

16.00. Biblioteca. Xerrada El plor del lactant. Què puc fer per ajudar el meu nadó?, a càrrec de Cindy Vilahur i Helena Bermudo. Per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys.

Girona

14.30. Col·legi de Farmacèutics. Xerrada Els drets dels pacients al final de vida i el DVA, a càrrec de Glòria Cantarell, metgessa pal·liativista, i Magda Navarro, farmacèutica. Activitat organitzada pel DMD (Dret a Morir Dignament).

17.00. Casa de Cultura. Xerrada El dret a morir dignament, un dret humà, a càrrec d'Isabel Alonso, presidenta de DMD-CAT, i Cristina Vallès, coordinadora de DMD-Girona (Dret a Morir Dignament).

Divendres, 22 febrer 2019

Cassà de la Selva

20.00. Auditori Sala Galà. Xerrada-projecció Espigoladors d'imatges. Ernest Costa, fotògraf i escriptor, conversarà amb Antoni Martí i Quim Paredes.