Detingut un alt càrrec de l'Ajuntament per haver concedit llicències a canvi de diners

La majoria d'establiments presumptament afavorits pel director de Llicències de Nou Barris eren apartaments turístics

El funcionari en qüestió continua detingut a les dependències policials, en espera de passar a disposició de la titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, Elisabet Castelló, que és qui instrueix les diligències del cas sota secret de sumari. Segons van apuntar fonts properes a la investigació, que continua oberta, al director de Llicències i Espai Públic del districte de Nou Barris l'acusen d'haver concedit, a canvi de diners, llicències per a l'obertura d'establiments en locals que no reunien les condicions necessàries. La majoria funcionaven com a apartaments turístics en diferents punts de la capital catalana.

Denúncia ciutadana

L'Ajuntament va rebre la primera denúncia sobre el cas el 2 d'abril passat a través d'un ciutadà. Dies després, quan va constatar l'existència de les irregularitats, el consistori va posar el cas en coneixement de la justícia, que a finals de juliol va requerir informació sobre els expedients de set llicències concedides al districte de Ciutat Vella. Malgrat tot, l'Ajuntament no ha emprès cap mesura contra el funcionari, que continua ocupant el seu càrrec. Quan rebi una comunicació oficial de la detenció, que de moment només ha conegut a través de familiars de l'acusat, el consistori obrirà un expedient al funcionari, i no es descarta que se'l suspengui del seu càrrec. Ahir, en un comunicat, l'Ajuntament de Barcelona va expressar la seva total disposició a continuar col·laborant amb la justícia, i va defensar l'honorabilitat dels treballadors municipals. Tot i no haver rebut cap comunicació oficial, l'equip de govern ha posat els fets en coneixement dels partits de l'oposició.

18 anys al consistori

El detingut va començar a treballar a l'Ajuntament l'any 1991. Fins al 30 de juny del 2008 va treballar com a cap de Serveis Tècnics de Ciutat Vella, on es troben alguns dels establiments investigats. Posteriorment, va ser director de projectes de la Direcció d'Infraestructures d'Urbanisme, càrrec que va ocupar fins al 31 de març passat. Des d'aleshores, i en el marc de la reestructuració dels districtes, és director de Llicències i Espai Públic del districte de Nou Barris.

Antecedent similar

El 31 de març passat, la titular del jutjat número 33 de Barcelona va dictar l'ingrés a la presó del cap de la inspecció de llicències del districte de l'Eixample, Manuel Martínez, per la seva relació amb la trama dels prostíbuls Saratoga i Riviera. La jutgessa l'acusa de suborn, revelació de secrets i infidelitat en la custòdia de documents oficials, i fonts properes a la investigació asseguraven ahir que la seva actuació hauria estat molt semblant a la del funcionari detingut dilluns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.