Un adéu especial per a un comerç amb caràcter

Els propietaris de la botiga de joguines Els Tres Tombs de Gràcia tanquen amb una subhasta solidària i esperen que altres establiments els copiïn la idea

Els propietaris d'Els Tres Tombs, Jordi Albertí i Isabel Sanagustí, van tancar la botiga de joguets el 28 de març passat. Però no havien venut totes les joguines i es resistien que els estocs «se'ls emportés qualsevol saldista i els revengués de mala manera». Per això van decidir obrir ahir, aquest cop sí que per última vegada, les portes de la seva botiga a Gràcia per fer una subhasta solidària.

Amb música infantil de fons, Albertí i Sanagustí recordaven als seus clients que el preu que marcaven les joguines era una referència «si oferien el doble estava bé, i si en pagaven la meitat també». Els beneficis obtinguts amb totes les vendes que es fan ver des de les 11 del matí i fins a 2/4 de 3 de la tarda es destinaran a la fundació Campaner, que ajuda a pagar el tractament de nens de l'Àfrica que pateixen el noma, un trastorn que provoca la destrucció de les parts toves de la cara com ara galtes i llavis. «Estaríem molt contents si altres comerços ens copiessin la idea», deia Albertí.

Els clients fidels van anar omplint la botiga ahir per comprar aquell joguet tradicional que sovint costa de trobar: una cuineta de fusta, un cavall de cartró, o ninos de peluix. «És una botiga on, per sort, no hi trobes res agressiu, tot té un punt artesanal i molt vinculat al català», deia una de les clientes, Teresa Pombo. Afegia que «és una llàstima que hagin de tancar, però ja que ho han de fer aquesta subhasta és una bona manera d'acomiadar-se».

Els Tres Tombs, una botiga molt arrelada al barri, no tanca només per la crisi econòmica sinó també per la de valors, de mica en mica han anat perdent proveïdor i clients que han deixat de prestar atenció a una botiga que els oferia qualitat per a totes les butxaques i un tracte personal. Les grans superfícies s'han imposat, una vegada més, al comerç de barri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.