Administracions

lleida

Els nous trens de la Pobla, al març

Els dos nous trens de la línia de Lleida a la Pobla de Segur podrien estrenar-se la Setmana Santa del 2016. Responsables de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han visitat aquesta setmana la fàbrica de l'empresa suïssa Stadler, a qui se'ls va encarregar per 9,5 milions d'euros i un període de dos anys de fabricació.

L'encàrrec es va prendre davant l'alt cost que, segons la Generalitat, suposa la gestió de la línia per part de la companyia Renfe, l'únic que disposa de combois d'amplada ibèrica, necessaris per a la línia. Amb la compra de dos combois, FGC vol tenir la possibilitat de gestionar directament aquest servei, o bé obrir-ne la gestió a algun operador cedint-li els combois.

El govern català va reduir les freqüències de la línia de forma dràstica l'any 2013, quan va deixar-la només amb un servei d'anada i un altre de tornada per a tot el recorregut, i quatre entre Lleida i Balaguer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia