Un dietari del dramaturg i traductor Joan Casas guanya el Rovira i Virgili

El treball «Amb la terra a la cintura» reuneix material del seu dietari de 1997

Arola Editors publicarà l'obra guanyadora del premi Rovira i Virgili, que, segons va fer públic ahir el jurat, mitjançant el bloc de la Tardor Literària de Tarragona (http://blocs.tinet.cat/5sentits), és la titulada Amb la terra a la cintura, del crític teatral, traductor i dramaturg Joan Casas Fuster. El treball reuneix una selecció de materials del seu dietari de 1997.

Llicenciat en arts escèniques, des de 1976 Casas ha escrit narrativa, poesia i teatre i ha obtingut diversos premis literaris en cadascuna d'aquestes especialitats. Algunes de les peces teatrals que ha escrit han estat traduïdes a diverses llengües i estrenades també en diverses ciutats del món. Entre d'altres, ha estrenat les obres El soldat i el diable (1987), El banquet (1990), Nus (premi Ignasi Iglésias 1990 i premi Crítica Serra d'Or 1993), Ready-made (1992) i La ratlla dels cinquanta (2001). Com a traductor ha estrenat peces de Goldoni, Cekhov, Marivaux, Dario Fo, Raymond Cousse, Helder Costa, Enzo Cormann, Michel Vinaver, va ser guardonat amb el premi Víctor Català de narrativa per Pols de terrat (1979), el Miquel de Palol de poesia per Tres quaderns (1985) i el Joan Alcover de poesia per Amb efecte (1987). També ha exercit la crítica teatral en diversos mitjans de comunicació. Casas també és professor de teoria i història de les arts escèniques, a l'Institut del Teatre de Barcelona.

La Nit dels Premis canvia d'escenari

Els sis premis que enguany integren el cartell dels Ciutat de Tarragona s'entregaran aquesta nit en una gala que, com a novetat, tindrà lloc al Teatre Metropol (21 h), i no en el transcurs d'un sopar, tal com s'havia fet en els darrers anys. Durant aquesta vetllada, que posarà el punt final a la tardor Literària de Tarragona, es revelarà el nom dels guanyadors dels dos premis més ben dotats, el Pin i Soler de novel·la (21.000 euros i la publicació de l'obra guanyadora a Columna), i el Vidal i Alcover de traducció (12.000 euros i la publicació a Edicions 1984). A més, s'entregaran els guardons als guanyadors dels premis Tinet de narrativa curta per internet; Joan Amades de cultura popular; Comas i Maduell de poesia, i Rovira i Virgili de biografies, autobiografies, memòries i dietaris, el veredicte dels quals s'ha fet públic al llarg d'aquesta setmana. L'acompanyament musical en la Nit dels Premis serà a càrrec del violista Pere Nolasc Plana i del pianista Conrad Setó. A més, l'actriu Josepa Urbano posarà la seva veu a alguns dels textos guardonats. I la periodista Iolanda Garcia, de Tarragona Ràdio, conduirà i presentarà la gala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.