Miquel Pairolí guanya El Setè Cel amb «Cera»

El premi de recerca va quedar desert

Convocats per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Salt, els premis El Setè Cel han tingut fins ara com a guardonats en la categoria de novel·la –dotada amb 3.000 euros– els escriptors Jaume Cabré (Les veus del Pamano) i Teresa Roig (L'herència de Horst). Tal com va recordar ahir a la biblioteca pública de Salt el president del jurat, Vicenç Villatoro, aquest premi «és alhora un reconeixement a l'autor i una recomanació als lectors», decidit a partir d'una primera tria que fa amb els seus vots el «senat popular» que formen els lectors, i després per un jurat d'«una competència extraordinària» que formen Albert Rossich, Miquel Berga, Guillem Terribas i l'alcaldessa, Iolanda Pineda, amb el regidor de Cultura, Carles Borrell, com a secretari. Aquest jurat va triar per unanimitat Cera, de Miquel Pairolí, com a millor novel·la publicada el 2008. Cera és la quarta novel·la de Pairolí, col·laborador habitual d'El Punt, després d'El camp de l'ombra (1995), El convit (1998) i El manuscrit de Virgili (2004).

Ahir també es van presentar el llibre que recull els treballs guanyadors en la categoria d'assaig del 2007, i les bases de la quarta edició dels premis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.