Societat

Unes 6.000 persones han visitat la primera edició de la fira De Tot Cat

Unes 6.000 persones han visitat la primera edició de la fira mercat De Tot Cat, que durant tres dies ha reunit, al Palau de Fires de Girona, fins a una setantena d'empreses i institucions que utilitzen el català en els seus productes.

Segons va informar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar, el balanç d'aquesta fira, que es va cloure ahir, és molt positiu, i la previsió és que l'any vinent se'n faci una segona edició. Albar va destacar que els expositors estan molt satisfets dels resultats i consideren que es tracta d'una idea molt innovadora.

La fira mercat De Tot Cat ha estat organitzada per l'Ajuntament de Girona, la Generalitat i Fira de Girona, amb la col·laboració de la Diputació i el Consell Comarcal del Gironès. S'han fet un gran nombre d'activitats, entre els quals hi hagut debats, conferències, taules rodones, la presentació de microponències i actuacions. Un dels atractius de la fira ha estat la festa del voluntariat per la llengua a les comarques gironines, adreçada a les parelles lingüístiques que participen en aquest programa del Consorci per a la Normalització Lingüística.

En el marc de la fira, uns 300 ajuntaments i entitats dels Països Catalans van subscriure divendres el Compromís de Girona, que reclama la necessitat de desplegar «una legislació que reguli l'obligatorietat de rebre la informació dels productes en llengua catalana».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.