Cultura

Quan encara no fa tres mesos que els responsables del Teatre El Magatzem de Tarragona van anunciar un nou projecte artístic, liderat pel dramaturg Albert Mestres, que passava per potenciar les produccions pròpies, la formació i el suport als autors locals, el teatre tarragoní ha de fer marxa enrere. La Generalitat ha denegat els ajuts a què optava el teatre, fet que ha obligat a suspendre les produccions pròpies i a deixar l'equipament «en un punt mort». El director artístic, Albert Mestres, plega.

El Teatre El Magatzem suspèn les produccions pròpies per la denegació dels ajuts de la Generalitat

El nou director artístic, Albert Mestres, plega i deixa el teatre «en un punt mort»

Els responsables del Teatre El Magatzem van encarregar al director teatral i dramaturg Albert Mestres la redacció d'un projecte artístic que fixés els objectius de l'equipament i servís per «crear vida teatral a la ciutat». Era el 15 d'octubre passat quan es va presentar el nou pla, que havia de desenvolupar-se en els pròxims quatre anys i que passava per potenciar les produccions pròpies i apostar per la formació i el suport als autors locals. Es va anunciar ja una primera producció pròpia, a partir d'una obra de Lurdes Malgrat, Refugis, amb direcció de Ramon Simó, que s'hauria d'estrenar a principis d'aquest any.

Amb vista a tirar endavant aquest projecte artístic –que havia d'inaugurar «una etapa de producció professional»–, el teatre tarragoní aspirava als ajuts a la producció que atorga la Generalitat de Catalunya i que, segons va lamentar ahir Sergi Xirinacs, director del teatre, han estat denegats. Això els obliga a «aturar» el projecte proposat per Albert Mestres, que, en aquestes circumstàncies, «se'n va cap a casa»: «Ho ha de deixar ell i ho deixem tots, perquè de moment no podem tirar endavant el pla i tot queda aturat», deia ahir Sergi Xirinacs. La producció de Lurdes Malgrat, pressupostada en uns 30.000 euros, i totes les altres que tenien en cartera els responsables d'El Magatzem, queden, doncs, en letargia i sense cap via de solució prevista: «Ens han denegat els ajuts i no hi ha perspectives per l'any que ve de poder tirar el projecte endavant. Tot queda en un punt mort», assegura Xirinacs, que hi afegeix: «A banda de deixar-nos en una situació precària amb vista a la nova etapa, sobretot pel que fa a la programació professional, la creació i la producció (essència de la nova etapa), hem considerat el fet com tota una declaració d'intencions».

Tot i aquesta situació, el teatre El Magatzem garanteix que hi haurà programació teatral en els pròxims mesos. De fet, ja es comencen a plantejar noves propostes per fer reflotar l'equipament.

«Discriminats»

Sergi Xirinacs confessa sentir-se «discriminat davant del greuge comparatiu amb altres sales de la ciutat» que sí que reben ajuts de la Generalitat, com és el cas de la Sala Trono i La Vaqueria. Amb tot, reconeix que enguany sí que han rebut ajuts de l'Ajuntament i de la Diputació de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a