El lector escriu

Carta del dia

Energia ‘ni-ni-ni'

Fa uns mesos, llegint un diari, vaig descobrir que algun il·luminat havia ideat un nou terme força irritant. La generació ni-ni (ni estudia, ni treballa), referint-se a l'estat actual d'alguns joves. Amb les poques línies de què disposo, em permetré el luxe de rebatejar l'energia de moda dels últims dies. Efectivament, l'energia nuclear, en endavant energia ni-ni-ni: ni neta, ni barata, ni segura.

No podem considerar neta una tecnologia que deixa residus amb un temps de vida mitjà de 100.000 anys i posa en un risc seriós el medi ambient i els nostres descendents. Tampoc és una energia barata. Els que la defensen en termes econòmics parteixen de la premissa que el govern subvencionarà generosament la inversió inicial i es farà càrrec de la gestió dels residus, conjuntament amb l'ajut inestimable de futures generacions. Mostra inequívoca d'aquest fet es que, a l'Estat espanyol no es construeix una nova central des del 1984, tot i que la moratòria nuclear va finalitzar el 1997. Finalment, l'energia ni-ni-ni tampoc és segura. Malauradament, la trista actualitat fa que en aquest punt sobrin les paraules.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a