cultura

tiana

Els gegants tornen a sortir per la festa major

Les figures del poble, el Cavaller i la Novícia, no participaven en una cercavila des del 2002

Tiana està decidida a fer que els seus gegants tornin a tenir un acte propi dins la festa major. I és que la falta de portadors va motivar que, des del 2002, el Cavaller i la Novícia només s'hagin pogut veure per la lectura del pregó de la festa major de Sant Cebrià de l'any passat.

Enguany, aquesta festivitat presenta com a novetat més important la recuperació d'una cercavila on tornaran a participar els gegants del poble. L'activitat tindrà lloc el dissabte dia 18 a partir de les nou del matí. El Cavaller i la Novícia estaran acompanyats durant tot el matí de les colles geganteres de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i una representació de capgrossos. Totes les figures faran una cercavila pels carrers del poble i acabaran a la plaça de la Vila amb una ballada solemne.

La festa major de Sant Cebrià de Tiana, però, començara uns dies abans, amb l'anomenat pòrtic que durant els dies 10, 11 i 12 de setembre concentrarà els primer actes, a manera d'aperitiu, com el concurs de paelles o la mongetada. Enguany, dins d'aquest ventall, s'hi inclouen dues novetats: La competició de monopatí i BMX, que es farà el matí del dia 12, o la inauguració del parc en memòria de Joan Armengol, el mateix dia a la tarda.

Actes centrals

La festa pròpiament dita arrencara el dimecres 15 de setembre amb la lectura del tradicional pregó a la plaça de la Vila, i del concert de Tiana Bossanova Club. Aquest any, el pregó anirà a càrrec del músic Xavier Maristany, que sempre ha mantingut una relació molt estreta amb Tiana participant en projectes com ara l'Estiu Jazz i la Comissió de Promoció i Difusió ArTiana, entre d'altres. El circ també tindrà protagonisme dins la festa de Sant Cebrià. El dia 16 a la tarda, la companyia Soliloqui oferirà el muntatge Katrasca, mentre que el dia 18 la companyia Solfacirc presentarà el muntatge La Pinça. La música estarà representada per l'orquestra Plateria, (el dia 18), en el concert jove, que es farà un dia abans, i la música en directe que es podrà veure a la guingueta del parc del Dr. Mascaró. L'ofici solemne del dia 16 serà l'acte més litúrgic de la festa, en què també hi haurà una diada castellera i el tradicional correfoc. La festa major –que aquest any té un pressupost de 50.000 euros– es clourà amb el castell de focs.

LA DATA

15.09.10
A dos quarts de deu de la nit
es llegirà el pregó de la festa major de Tiana, a càrrec del músic Xavier Maristany.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.