cultura

CULTURA

Sabadell i el govern creen el centre de producció operística

Bustos i el conseller Tresserras signen l'acord per constituir un consorci cultural que en el futur impulsarà l'obra de la Ciutat de la Música

D'entrada, l'organisme garantirà un pressupost fix per als Amics de l'Òpera i la Simfònica

El projecte de l'eix Macià, valorat en més de 50 milions, s'ajorna per la crisi

La constitució del Consorci Òpera a Catalunya, amb base d'operacions a la Faràndula de Sabadell, ja només depèn del vistiplau imminent del govern de la Generalitat als estatuts que el ple municipal ja va aprovar dimarts, amb les abstencions de CiU, ICV-EUiA i l'Entesa, per la falta de concreció de l'assignació econòmica anual.

L'alcalde, Manuel Bustos, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, van signar ahir un acord de col·laboració entre les dues administracions per constituir el nou òrgan, que d'entrada suposarà un reconeixement oficial i l'estabilitat econòmica al Cicle d'Òpera a Catalunya, que promou anualment l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell (AAOS) i té una altra entitat local, l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), com a orquestra titular en la majoria de representacions. El conseller va explicar que les dues entitats “cada any havien de començar pràcticament de zero a negociar els recursos” que la Generalitat fins ara els destinava en forma de subvencions. A través del consorci, en canvi, el pressupost estarà garantit, malgrat les “limitacions pressupostàries” que tenen tant la Generalitat com els municipis. Bustos i el conseller s'alternaran cada dos anys la presidència de l'organisme, que explorarà altres vies de finançament com ara el Ministeri de Cultura o les subvencions culturals de la UE.

La Ciutat de la Música

En funció de la disponibilitat de recursos, el consorci del centre de producció operística estudia ampliar el nombre de ciutats del circuit o el volum anual de producció, però el que de moment descarten per la crisi és la construcció de la Ciutat de la Música, el gran equipament escènic i didàctic a l'eix Macià.

Bustos va assegurar que la renúncia és forçosa –per la manca tant de recursos i subvencions com del suport financer de bancs i caixes per aplegar els més de 50 milions de pressupost–, però es va congratular que Sabadell hagi vist reconegut el seu lideratge en el camp de l'òpera i el suport al seu teixit cultural privat: “Tenim camí per recórrer; no hi renunciem i serem pacients, però mentrestant avancem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.