Infraestructures

infraestructures

TP Ferro vol 350 milions més pel túnel del TAV

TP Ferro ha reclamat als estats espanyol i francès 350 milions d'euros més per la construcció del túnel transfronterer del TAV. La concessionària va fer aquesta petició poc després de finalitzar l'obra, i en nom de les empreses constructores ACS Dragados i Eiffage, que són les que van reclamar l'import. El motiu, segons va explicar ahir TP Ferro, és el sobrecost que va tenir el projecte per temes com ara l'encariment del preu del coure o les modificacions que es van haver de fer en estructures com el viaducte sobre la Muga.

Els dos estats ja van respondre negativament a les reclamacions de les constructores, de manera que fa aproximadament mig any va començar un procés d'arbitratge per resoldre el conflicte, que es pot allargar durant mesos o anys.

La xifra és independent dels 128 milions d'euros amb què els dos estats van haver d'indemnitzar TP Ferro pel retard en la finalització dels seus trams del TAV. Això va provocar que no poguessin circular trens pel túnel transfronterer, i un perjudici econòmic per a TP Ferro perquè ha d'amortitzar la inversió amb el peatge dels trens que hi circulen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.