«Els noms de la guerra» es presenta avui i es posa a la venda per Sant Jordi

El llibre, editat per El Punt i CCG, recull prop de 7.000 noms dels morts gironins en el conflicte

Els noms de la guerra és el cinquè volum de la col·lecció Imatges 1936-1939 que es va iniciar el 2006 amb La guerra civil a les comarques gironines. Després d'aquest volum, van arribar els llibres sobre el Maresme i les comarques tarragonines i un altre volum titulat Tres dies de març, que va estar dedicat als bombardejos de Barcelona.

Com a contrapunt a les llistes de morts, el nou llibre recull 147 testimonis de protagonistes de la sèrie Jo vaig viure la guerra, publicada setmanalment en el diari amb la col·laboració de l'editor Quim Curbet. També inclou un seguit de capítols introductoris sobre els diferents temes amb què s'ha ordenat el llibre, els autors dels quals són periodistes i historiadors com ara Joan Villarroya, Miquel Pairolí, Carles Ribera, Jordi Oliva, Àngel Jiménez, Jordi Pujiula, Albert Planas i Rosa Toran, amb la coordinació de la periodista Susanna Oliveira. Els noms de la guerra es vendrà a 24 euros a les llibreries i quioscos de les comarques gironines, i els subscriptors el podran obtenir a un preu especial a través del Club del Subscriptor.

L'edició feta per El Punt està patrocinada pel Memorial Democràtic i el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, amb la col·laboració de CCG Edicions i el Museu Memorial de l'Exili.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.