Economia

“No farem marxa enrere i a l'abril deixarem de pagar els nostres impostos a l'Estat”

La parella de Siurana que promou la “insubmissió fiscal” assegura que algunes empreses seguiran el seu exemple

Creu que l'èxit ja s'ha assolit vista la resposta de la població a la campanya ‘Diem prou'

“No farem marxa enrere i a l'abril deixarem de pagar els impostos a l'Estat”. La parella de Siurana que defensa la “insubmissió fiscal” a l'Estat espanyol assegura que algunes empreses –sense revelar noms– se sumaran a la seva iniciativa i tributaran a la Generalitat impostos que corresponen a l'Estat, com és el cas de l'IVA.

Malgrat que el mateix president Artur Mas els ha respost per carta que entén el fons de la causa, però que s'ha de complir la llei, Andreu Bartolomé i Maria Casademunt tiren endavant la “insubmissió”. Més enllà dels adeptes que els segueixin, la parella creu que l'èxit ja s'ha assolit vista la resposta de la població amb Diem prou, la campanya que va endegar fa quatre mesos.

“Hem conscienciat molt a les empreses, però no volem generar grans expectatives ni entrar en noms i números; hi ha un parell d'empreses que públicament han reconegut que tampoc tributaran a l'Estat, però nosaltres respectem l'anonimat fins que les empreses facin la insubmissió”, ha afirmat Bartolomé, el qual ha remarcat que ara toca fer el pagament de l'IVA, però que més endavant serà el torn dels contribuents, amb la declaració de la renda.

Més enllà, però, del seguiment que pugui tenir la seva aspiració de què els catalans acabin pagant tots els impostos a l'Agència Tributària Catalana, la parella ja es dóna per més que satisfeta amb la campanya divulgativa que han dut a terme i que culminarà el divendres 13 d'abril, amb un acte final a Siurana. “Ara es parla molt de la independència, però nosaltres creiem que la reivindicació és una etapa passada i que ara cal passar a l'acció”, ha conclòs Bartolomé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.