Un dia sense manies a la platja

El Club Català de Naturisme va reivindicar ahir el dret d'anar sense banyador a la platja

Van prendre el sol, es van capbussar al mar, van xerrar amb els amics..., l'únic que els diferenciava de la resta de banyistes de la platja de les Dunes és que ells no duien banyador i que les càmeres dels periodistes –i les mirades dels curiosos– seguien els seus moviments. Àngels Font, portaveu del col·lectiu, explica que intenten actuar amb la màxima normalitat, malgrat que encara tenen problemes perquè aquesta normalitat la practiqui també la resta. I és que la principal reivindicació del col·lectiu és poder practicar el nudisme en qualsevol platja, com qui tria entre el banyador, el biquini i el topless. Ho demanen perquè també denuncien que sovint es troben marginats en platges i cales aïllades, de difícil accés, sense serveis i bastant inhòspites. Per això aprofiten el dia sense banyadors per recordar a la resta de banyistes que la Constitució i una resolució del Parlament els emparen i els protegeix la llibertat d'indumentària i el dret a la pròpia imatge. El club està format per unes vuit-centes persones de tot Catalunya, però els nudistes practicants són molts més, tot i que la majoria no fan dels seus hàbits una militància. Els que sí que ho fan van reclamar ahir la incorporació del nudisme al paisatge de platges, rius i llacs, sense que ningú s'aferri a falses moralitats. Ahir, els veïns de tovallola dels nudistes se'ls miraven amb curiositat i amb opinions diverses perquè hi havia qui ho trobava perfecte, «mentre no m'obliguin a fer-ho a mi», i altres asseguraven que se sentien «violents» i «incòmodes» amb la seva presència.

A les piscines, també

La intenció del Club Català de Naturisme és que aquesta pràctica es faci extensiva a altres espais, com ara les piscines, com ja passa a Barcelona i com volen implantar en altres municipis com per exemple Vilanova i la Geltrú. A la piscina municipal de la capital del Garraf, el col·lectiu va celebrar el 28 de juny passat una primera jornada nudista que va representar la seva estrena com a espai nudista, però l'entitat creu que es podrà consolidar com un altre espai de referencia.

Malgrat això, les queixes del col·lectiu és que en aquests espais la segregació és més evident que enlloc, perquè els habiliten un horari especial, que en el cas de Barcelona és de nou a onze de la nit, un sol dia a la setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.