Administracions

administracions

Figueres té en marxa la central de compres

Calcula que ja s'estalvia entre un 30% i un 40% en el material d'oficina

L'Ajuntament de Figueres ha posat en marxa la central de compres, que ha de permetre un estalvi en les compres de béns i serveis que fa el consistori. Segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica i Hisenda, Manel Toro, en l'últim ple de l'Ajuntament, ja s'ha començat a aplicar aquest sistema en el material d'oficina, cosa que “dóna els seus fruits”, ja que s'ha aconseguit estalviar entre un 30% i un 40%. Manel Toro explica que la previsió amb què treballava l'Ajuntament era la d'estalviar al voltant d'un 20% i que, per tant, el resultat ha superat les expectatives.

“L'objectiu d'aquesta iniciativa és que se centralitzin les compres i que no sigui cada departament el que faci les comandes perquè, d'aquesta manera, amb comandes conjuntes, es pot aspirar a millors ofertes dels proveïdors”, explica el regidor.

Segons el regidor Manel Toro, la idea és que, un cop ara ja s'ha iniciat aquesta fórmula de compres amb el material d'oficina, es pugui anar ampliant en tot allò que sigui possible, des del gasoil, el telèfon, l'electricitat... fins a les assegurances, per exemple.

Contractació

Durant el plenari del pressupost, el regidor del PP, Diego Borrego, va preguntar si aquesta central de compres està funcionant sense la contractació d'un cap de compres, i el regidor Manel Toro va respondre: “No hem contractat cap persona com a cap de compres s'esta fent amb gent de la casa.”

El govern municipal de Figueres, liderat per l'alcalde, Santi Vila, va anunciar a principis del mes de gener passat la creació d'aquesta central de compres al consistori en el marc d'un pla de xoc per estalviar quatre milions d'euros i aconseguir eixugar el deute que arrossega l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.