Administracions

administracions

L'Ajuntament d'Arbúcies prepara acomiadaments i es vendrà patrimoni

La regidora d'Hisenda admet que s'hauran de rescindir una vintena de contractes

L'alcalde admet l'error de no apujar impostos i taxes

L'Ajuntament d'Arbúcies i els treballadors municipals no han aconseguit arribar a cap acord que permeti reduir en 167.500 euros el capítol de personal (objectiu ineludible, pel govern), i la regidora d'Hisenda, Amàlia Delgado, va explicar abans del ple d'anit que l'única sortida és rescindir contractes. En concret, Delgado calcula que hauran de ser una vintena els treballadors afectats, i que de fet, ja s'ha parlat amb empreses que subministren a l'Ajuntament per poder trobar una feina alternativa al personal afectat. L'ajuntament d'Arbúcies té 97 treballadors, i el cost al capítol de personal és de 2.700.000 euros.

En el ple d'ahir es va aprovar (amb els únics vots favorables de l'equip de govern) el pressupost pel 2012, que puja a 6,5 milions d'euros (el 2011 va ser 8,1 milions). A grans trets, l'Ajuntament preveu una davallada en els ingressos d'1,4 milions d'euros, motivada per la retallada i l'ajornament de les subvencions. Les rebaixes més importants s'han produït en el capítol d'inversions reals, que passa de 2,1 milions a 585.000 euros, és a dir, un 72,76% menys que l'any passat. En contrast, una de les poques partides que han crescut és la de despeses financeres, que puja a 119.000 euros pels interessos del préstec de 2.700.000 euros per pagar proveïdors.

L'error del govern

Qüestionat pel portaveu d'ERC, Joaquim Santos –en una intervenció maratoniana–, l'alcalde, Pere Garriga (Entesa), va admetre que va ser un error no haver apujat impostos i taxes. “No la vam encertar en aquest cas”, va admetre. Però pel que fa als suggeriments més o menys velats que circulen sobre la idoneïtat de la dedicació exclusiva de l'alcalde i el regidor Jaume Salmeron i les delegacions d'alcaldia, Garriga va rebutjar l'argument: “Pel que fa a treballar sense cobrar, cadascú s'ha d'aplicar llavors el que predica”, va dir.

D'altra banda, els treballadors de l'Ajuntament van llegir un manifest sobre negociacions amb l'equip de govern. Els treballadors exposen que en un primer moment se'ls va plantejar que calia una reducció de 480.000 euros, i que “menys de dos dies més tard” els van dir que “la rebaixa passava a ser de 167.500 ”. Acusen el govern d'atacar i desprestigiar el comitè d'empresa, de posar la por al cos als treballadors i de dividir el personal “entre tocables i intocables”.

Per primer cop s'ha inclòs al pressupost una partida que fa referència a la venda de patrimoni, una altra via d'ingressos que preveu Arbúcies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.