Administracions

administracions

La Diputació aposta per l'esport i l'acció social

Es fixen ajuts de fins a dos milions, que inclouen també les noves tecnologies

La Diputació de Girona destinarà aquest any 2.008.140 euros als municipis gironins en el marc de tres línies d'ajuts específiques, com són la d'acció social, la dels projectes per facilitar l'accés a les noves tecnologies i, finalment, la de l'esport.

Una de les línies més dotades econòmicament és la de l'ajut a l'esport, amb 1.070.000 euros, que es distribueixen entre els programes de suport a l'esport municipal i als esportistes individuals d'alt nivell, les activitats esportives de base i les entitats culturals, el programa d'esports d'alta competició i, finalment, els consells esportius municipals. La segona en importància és la d'acció social, que puja a 540.140 euros, en què es preveuen partides per a centres municipals de formació d'adults o cooperació i desenvolupament.

El portaveu de l'equip de govern, de CiU, Albert Piñeria, va destacar ahir l'esforç que es fa des de la institució per contribuir al desenvolupament dels 221 municipis gironins, amb una aposta per tal que tots siguin compensats. Piñeira, que és responsable de l'àrea de Sistemes i Tecnologies de la Informació, destaca també la importància dels ajuts del Projecte per Facilitar l'Accés a les Noves Tecnologies, amb un import de 398.000 euros, que dimarts passat es va aprovar en la junta de govern.

Un exercici més d'increments per als municipis

Amb l'aprovació del pressupost pel 2014 s'ha tornat a fer visible un increment en les aportacions per als municipis, segons ha destacat el vicepresident primer, Miquel Noguer. Una prova d'això són els fons de cooperació municipal, que són d'11,7 milions d'euros. En general, tots els 221 ajuntaments gironins cobraran d'aquest fons més del que van percebre l'exercici passat. Una de les particularitats que presenta el fons de cooperació és que els municipis poden destinar els diners tant a inversions com a despeses ordinàries, incloent-hi a més els ajuts als municipis que tenen menys de 500 habitants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia