Medi ambient

Medi ambient

La Devesa, plena de brutícia nou dies després de Fires

El gran parc urbà de Girona continua ple de deixalles

El pla d'usos no permetrà que l'any que ve els firaires parin a l'interior dels parterres per evitar malmetre l'espai

Les Fires de Girona es van acabar el 7 de novembre amb els tradicionals focs artificials, però avui el parc de la Devesa encara està plena de brutícia. Han passat nou dies des que els firaires van començar a desparar i treure rulots i atraccions del parc urbà, però aquest pulmó verd de la ciutat continua ple de deixalles de tot tipus.

Fonts municipals assenyalen que la neteja més voluminosa de després de Fires pertoca a Musersa i que un cop s'hagi realitzat l'empresa responsable del manteniment s'encarrega de la resta. En tot cas, altres fonts municipals indiquen que habitualment “fan falta de dues a tres setmanes perquè la Devesa restableixi la normalitat”. Durant la primera setmana, moltes atraccions encara ocupen part de la Devesa i mantenen les rulots dels habitatges als interiors dels parterres del parc, entre els plàtans històrics. Ahir al vespre encara quedaven un parell de rulots a l'interior de la Devesa de Girona i l'escampall de bosses de plàstic, caixes de cartró i escombraries de tota mena s'estenien arreu del parc. Segons algunes fonts consultades s'espera que el parc recobri la normalitat cap al final d'aquesta setmana, si tot va bé.

Pla d'usos per evitar-ho

L'equip de govern va aprovar el pla d'usos que precisament preveu prohibir que els firaires posin les rulots als parterres de la Devesa, per evitar malmetre tot aquests espais entre arbres. De fet, ja s'havia d'aplicar aquest any, però es va ajornar un any el trasllat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.