Medi ambient

Les previsions allarguen la fred tota la setmana que ve

Les temperatures ahir al vespre ja van començar a baixar sota zero arreu de les comarques gironines

La nit de dissabte a diumenge es manté com la que serà més freda de tot l'episodi

L'onada de fred impactarà amb força avui a les comarques gironines, un cop passades les nevades. Les previsions no han parat d'evolucionar des de dilluns, i han variat notablement en funció del model meteorològic, però ara coincideixen bastant que s'allargarà durant tota la setmana que ve. El primer episodi durarà fins diumenge, quan s'espera que al llarg del dia les temperatures pugin lleugerament, sobretot les màximes. Però si inicialment es preveia que llavors l'onada siberiana recularia i entraria tímidament un anticicló, ara això ha canviat. Tot indica que l'aire fred tornarà a agafar força a partir de dilluns, i l'ambient es mantindrà gèlid durant tota la setmana. Si bé les temperatures no seran tan baixes com demà, sí que les mínimes tornaran a caure amb facilitat uns graus sota zero. Les màximes no pujaran per sobre els sis o set graus positius, i el diferencial serà molt baix sobretot a la costa. A hores d'ara, es preveu que aquesta nova entrada d'aire fred s'accentuarà sobretot dimarts i dimecres. Tot i això, falta esperar com evolucionaran els models durant aquest cap de setmana per afinar més aquestes prediccions, sobretot pel que fa a la intensitat que tindrà aquest nou episodi.

Temperatures sota zero

Ahir ja es va notar la sensació de fred, i a la nit les temperatures van patir la primera baixada important de l'onada siberiana. Per regla general, i segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, fins al vespre els termòmetres van oscil·lar entre els cinc graus de màxima i els tres sota zero de mínima. En tot cas, les mínimes es van situar sota zero arreu de la demarcació tret de l'Alt Empordà, on observatoris com Roses i Castelló d'Empúries fins al vespre no havien baixat, per poc, dels zero graus. A Núria és on la mínima va ser més baixa, amb 13,8 graus sota zero. Altres municipis són Sant Pau de Segúries, amb -5,6; Olot amb -2,2; Cassà de la Selva amb -3,6; Girona -2,8; Banyoles -1,9; Anglès -2; Sant Pere Pescador -1,2; Torroella de Montgrí -2,1; Monells -2,8; la Bisbal d'Empordà -1,9 i Castell d'Aro -3 graus. A la nit, la previsió era que baixessin encara més.

Pel què fa a les màximes, només a muntanya no van arribar a registrar xifres positives. A Sant Pau de Segúries, per exemple, no van superar els -0,5 graus. A la resta, durant el migdia les temperatures van oscil·lar sobretot entre els 4 i 5 graus. A Sant Pere Pescador van tenir una màxima de 5,8; a Anglès, de 4,6; a Roses, de 3,7; a Castell d'Aro,de 5,7 i a Girona, de 4,9.

LA DATA

4.2.2012
Dissabte
serà el dia en què les mínimes assoliran registres més baixos, sobretot durant la nit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.