Medi ambient

medi ambient

L'ACA obliga a fer un dic al Pont de la Barca de Girona

Detecta perill d'inundació un cop cada 500 anys al sector i l'actuació en garantirà la protecció

S'ha reiniciat el pla urbanístic que ordenarà el sector

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) obliga a fer un dic al Ter al sector del Pont de la Barca de Girona perquè es pugui desenvolupar el projecte urbanístic que preveu desenvolupar en aquest sector l'equip de govern de la ciutat.

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, assenyala que la recomanació de l'ACA ve donada “pel perill d'inundacions al sector, ja que els estudis demostren el perill d'inundació de la zona en cas de crescudes del riu Ter”. El cert és que la probabilitat d'inundació, segons els estudis hidrogràfics realitzats, és d'un cop cada 500 anys. La recomanació de l'ACA ha obligat el consistori de Girona a reiniciar els tràmits urbanístics de la modificació puntual del pla general.

Ribas assenyala que l'execució del dic “encareix tot el procés de reurbanització, un fet que per no perjudicar els propietaris afectats s'ha compensat augmentant l'edificabilitat al sector i es contempla la sessió del 15% per equipaments”. El mateix responsable urbanístic indica la voluntat del pla per “ordenar el sector i millorar la qualitat de vida al barri”. L'operació urbanística també preveu la creació d'un nou carrer, que va obligar la reducció d'un supermercat que hi ha al sector. També es tiraran a terra diverses naus industrials en desús des de fa temps.

Un perill com a la plaça Catalunya

El perill identificat per part de l'ACA al sector del Pont de la Barca de Girona és el mateix que en el seu moment es va detectar a la plaça Catalunya. El control dels cabals del riu i la creació de pantans durant el segle XX va permetre minimitzar les habituals inundacions de què era objecte el Barri Vell de Girona amb les crescudes sobtades de l'Onyar al seu pas pel mig de la capital. L'advertència de perill d'inundació un cop cada 500 anys va permetre, fa un anys, obrir el debat sobre la necessitat de substituir la plataforma de la plaça Catalunya per una altra que tingués menys columnes sobre el riu i suposés menys traves al curs fluvial en cas de crescudes. Tot i el debat iniciat, la mala situació econòmica ha ajornat qualsevol projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.