Medi ambient

medi ambient

Blanes esporga 150 pins per motius de seguretat

L'esporga extraordinària es fa en exemplars d'aquest arbre de les espècies pinyoner i blanc que hi ha, sobretot, als passejos

Amb els residus es fa una prova pilot de reaprofitament en palmeres

L'Ajuntament de Blanes està realitzant aquests dies una poda extraordinària de pins per motius de seguretat i precaució. Són esporgues que es fan cada 7 o 8 anys de manera periòdica. Un total d'aproximadament 150 exemplars de pins: prop d'un centenar de pins blancs majoritàriament situats al passeig de la Mestrança i una cinquantena de pins pinyoners al passeig de s'Abanell i altres carrers propers.

Aquestes espècies d'arbres, segons van apuntar des de l'àrea de Medi Ambient, acostumen a tenir una capçada molt tortuosa que pot descompensar l'estructura i fer que pugui acabar caient. És aquest el motiu de la poda extraordinària, que té com a objectiu corregir les descompensacions que tenen aquests arbres amb la finalitat que la capçada estigui arrodonida i equilibrada i disminuir el pes que tenen algunes branques. Les condicions climatològiques d'enguany han obligat a avançar una mica la poda i a fer-la de manera més ràpida.

Aprofitar els residus

L'esporga d'aquests 150 pins pinyoners i blancs servirà també per fer una prova a les jardineres de les palmeres d'una tècnica coneguda com a mulching per aprofitar els residus de després i triturar les restes de la poda. Consisteix a posar aquest material a la base de les jardineres del passeig de la Mestrança amb l'objectiu d'evitar l'aparició de males herbes a la part baixa de les palmeres que hi ha plantades en aquestes jardineres. I evitar així que els animals domèstics, sobretot els gats i gossos, hi dipositin els seus excrements. D'altra banda, també fa disminuir l'evaporació i protegeix les arrels de la deshidratació, redueix l'oscil·lació tèrmica i incrementa la fertilitat del sòl, ja que, quan s'hagin descompost aquests residus, aportaran nutrients a la terra.

LA XIFRA

150
pins
blancs i pinyoners són els que s'estan podant en aquesta esporga extraordinària, sobretot als passejos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.