Medi ambient

medi ambient

400 persones protesten contra la futura planta de residus a Forallac

Els manifestants van tornar a mostrar un rebuig enèrgic a la instal·lació que es preveu implantar al municipi

Entre altres accions, van aturar la C-66

Si en la primera convocatòria van ser 200 persones, en la segona manifestació convocada per mostrar el seu rebuig contra la futura macroplanta de tractament de residus que es preveu implantar a Forallac la xifra de participants es va doblar. Més de 400 persones del municipi, però també dels pobles veïns, van respondre a la convocatòria de diverses plataformes ciutadanes –SOS Empordanet, Associació de Veïns i Vills de Forallac i Amics i Amigues dels Clots de Sant Julià– per reclamar enèrgicament l'aturada del projecte i alertar dels perjudicis turístics, ambientals i de salut que podria comportar per a la població i la comarca en general.

L'acte va començar davant de l'ajuntament amb una sèrie de parlaments dels membres convocants, de l'ecologista Jordi Bigues i de l'advocat Eduard de Ribot, en què es va subratllar de nou que el projecte inclou la urbanització d'uns 16.000 metres quadrats amb la construcció de cinc naus i la reserva de 2.800 metres quadrats més per construir en un futur una incineradora, en una zona –els Clots de Sant Julià– protegida per un BCIN. Les qualificacions del projecte com a “nociu”, “cancerigen”, “devastador” i “il·legal” van ser constants, tant en els discursos com en les pancartes. També es va reclamar a la Generalitat que es pronunciï al respecte i tombi el projecte que compta amb l'aprovació del consistori. “És indignant i vergonyós que el govern no digui res quan tothom sap que farà malbé tot el territori”, va denunciar Lola Arpa. Amb el crit de “Visca la terra, mori el mal govern!” es va iniciar una marxa que va aturar durant una hora el trànsit de la carretera C-66, en el tram que va de Forallac a la Bisbal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.