Medi ambient

serveis

Salut Pública intervé en l'afer de l'aigua de Maçanet

Pren mostres per determinar si l'aigua de la urbanització Residencial Park és potable

El consistori manté el consell de no beure'n, tot i que, pel subministrador, es pot fer

Salut Pública de la Generalitat intervindrà finalment en la polèmica sobre l'aigua de la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva. Els veïns en tenen desaconsellat el consum de boca des de la setmana passada per un decret dictat per l'alcalde, Antoni Guinó, després de rebre unes anàlisis que determinaven uns índexs molt alts de ferro i manganès. Rec Madral, empresa subministradora de l'aigua –la mateixa del conflicte de Vidreres–, va aportar unes altres anàlisis segons les quals asseguraven que la qualitat de l'aigua era correcta i va demanar la retirada del ban.

Tot i que en un primer moment la Generalitat es va mantenir al marge assegurant que es tractava d'un afer de competències municipals, a finals de la setmana passada va decidir actuar com a “assessor tècnic” i va prendre diverses mostres d'aigua. Salut Pública ha optat per fer les analítiques, segons fonts del departament, perquè “les que teníem fins aleshores eren tan disperses que no permetien treure'n conclusions”. Aquestes fonts van apuntar que esperen rebre els resultats aquesta setmana.

Primer, els ciutadans

L'Ajuntament –com també va fer l'empresa – va fer arribar les anàlisis pròpies a la Generalitat. “Hem demanat a Sanitat que actuï: hem treballat conjuntament, colze a colze”, va explicar l'alcalde. Guinó, que es va comprometre a fer públics els resultats un cop els rebi, va explicar que s'havien repetit aquelles analítiques de les preses que havien donat mals resultats. “Actuarem en funció del que surti”, va assegurar. Mentrestant, i a pesar de les pressions de l'empresa per retirar el ban, els veïns de Residencial Park seguiran tenint vigent la petició perquè no beguin aigua de l'aixeta.

Guinó va explicar que havia parlat amb l'empresa i que entenia els seus interessos, però “nosaltres hem de preocupar-nos per la salut dels ciutadans”, va concloure.

LES FRASES

Entenc que l'empresa defensi els seus interessos, però nosaltres hem de preocupar-nos per la salut dels ciutadans
Antoni Guinó
Alcalde de Maçanet de la Selva

LA DATA

29.08.13
L'alcalde,
Antoni Guinó, signa un ban on recomana als veïns de Residencial Park que no consumeixi aigua de boca.

Les Comes i Vallcanera, a Sils, ja tenen aigua bona

Les obres de millores de les xarxes d'aigua potable dels nuclis de Vallcanera i les Comes, a Sils, s'han acabat recentment, amb un pressupost de 150.000 euros finançat íntegrament per l'Ajuntament. L'aigua de la xarxa de les Comes i Vallcanera va ser un dels temes més debatuts des de l'inici de la constitució dels nuclis i un cop recepcionats (fa uns quatre anys), l'equip de govern va iniciar les gestions per solucionar-ho. Aquest projecte sorgeix davant la fallida de l'acord amb l'ACA, segons el qual es faria arribar l'aigua des de la dessalinitzadora de Blanes. L'Ajuntament, a través dels serveis tècnics, va redactar i aprovar en un ple un projecte per intercomunicar pous i dipòsits per aprofitar “quantitats d'aigua d'uns i qualitat d'altres” i garantir qualitat i quantitat als veïns. Segons l'alcalde, Martí Nogué, l'aigua era un tema molt reivindicat perquè durant l'estiu se sobrepassava mínimament la concentració de fluor en algunes de les zones, i amb aquesta actuació se soluciona el problema.

N. Forns

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.