Medi ambient

medi ambient

L'aigua de Llampaies no és potable per l'alt nivell de nitrats

Un grup de veïns reclama 6.324 euros de compensació a l'Ajuntament

L'aigua de l'aixeta del nucli de Llampaies, a l'Alt Empordà, supera el nivell de nitrats permès i no és potable. Segons ha explicat l'alcalde, Bernardí Costa, abans això passava de tant en tant, però en els últims mesos està passant cada cop més. “Les pluges dels últims dies han fet pujar el nivell de nitrats. Els camps i els purins, sobretot, són els que afecten més”, explica el batlle. Per exemple, aquesta setmana l'analítica ha determinat que el nivell de nitrats és de 62 mil·ligrams per litre, quan el màxim permès és de 50 mil·ligrams per litre.

Un grup de veïns del nucli ha presentat una demanda patrimonial contra l'Ajuntament, al qual reclamen 6.324 euros al mes per compensar la despesa que fan en aigua envasada. L'alcalde del municipi ha dit que “la demanda dels veïns és un disbarat”. “No té cap sentit. L'Ajuntament no n'és el responsable.” Bernardí Costa afirma que en l'últim ple municipal es va aprovar desestimar el contingut de la demanda, amb els vots a favor del govern i l'abstenció de l'oposició.

En aquest context, l'Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies ha optat per subministrar aigua embotellada a les famílies desfavorides, amb nens o amb persones grans. En total, unes set famílies d'un nucli de cent habitants.

Inversió per resoldre-ho

A més, el consistori està projectant una nova canonada, que uniria Llampaies amb el dipòsit d'aigua de Camallera. És una inversió de 192.500 euros, dels quals 182.900 es pagarien amb el Pla Únic d'Obres i Serveis. Està previst pel 2015, però l'alcalde pressiona perquè es faci enguany.

Les pluges han fet pujar el nivell de nitrats i aquest supera el límit permès
Bernardí Costa
alcalde de saus, camallera i llampades
La demanda dels veïns és un disbarat. No té cap sentit. L'Ajuntament no n'és el responsable. L'hem desestimada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia