Medi ambient

Blanes haurà de modificar el POUM per desenvolupar el pla de Pinya de Rosa

L'Ajuntament portarà al ple de dijous el conveni redactat en consens amb el propietari del paratge, protegit des de l'any 2003, i la Generalitat

L'Ajuntament de Blanes portarà a l'aprovació del ple de dijous un conveni urbanístic –consensuat per les diferents administracions implicades (l'Ajuntament i la Generalitat) i el propietari del paratge– que ha de determinar els usos futurs a Pinya de Rosa. Es portarà a ple, concretament se sotmetrà a exposició pública el conveni, que segons va explicar l'alcalde, Josep Marigó, ja ha estat avalat pels diferents grups polítics de l'Ajuntament.

Un pas endavant

Aquest és un pas important per avançar en la redacció del pla especial de Pinya de Rosa, que fa onze anys que s'hauria d'haver redactat. “Al final, parlant amb Medi Natural, Cultura i Urbanisme de la Generalitat, s'ha decidit que s'haurà de modificar el POUM per fer el pla especial de Pinya de Rosa, que preveurà què és el que es pot fer a la finca”, va explicar l'alcalde. Per Marigó, aquest és “el principi per desencallar el pla”, i va recordar que fa anys que és “un desastre” perquè, si el propietari demana permís per fer qualsevol actuació a la finca, no hi ha res
regulat.

D'altra banda, l'Ajuntament espera que, abans de final d'any, la Generalitat torni a convocar el consell rector de Pinya de Rosa, que es va constituir finalment al mes d'abril, segons va confirmar el regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez, per definir entre altres coses qui redacta el pla d'usos. El consell es va reunir un cop, el 10 d'abril, després d'anys de reclamacions.

LA XIFRA

24
milions
d'euros és el preu que va pagar un ciutadà rus pel paratge de Pinya de Rosa, l'any 2008.

LA DATA

10/4/14
És el dia
que es va reunir per primer cop el consell rector de Pinya de Rosa, que s'ha de tornar a convocar

50 hectàrees de bosc i un jardí botànic

L'espai de Pinya de Rosa de Blanes ocupa 50 hectàrees boscoses i inclou un jardí botànic a tocar del mar. Des del 2003 està protegit per llei a través de la figura del paratge natural d'interès nacional (PNIN) però no s'ha desenvolupat mai el pla especial que hi havia d'anar lligat. El paratge és propietat d'un ciutadà rus, que vol fer reformes a la casa que hi té.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia