Infraestructures

infraestructures

Adif accepta refer el carrer Francesc Rogés de Girona

La reurbanització inclou reposar serveis, fer voreres noves i pavimentar

El carrer Ramon Turró, obert abans de Fires

Adif assumirà finalment tota la reurbanització del carrer Francesc Rogés de Girona, al barri Güell-Devesa. Inicialment, el responsable de les obres del TAV només havia de refer les voreres i el paviment, però l'equip de govern ha negociat que assumeixin també la reposició integral de tots els serveis, a banda d'eixamplar les voreres i reasfaltar. El responsable municipal del projecte ferroviari, Jordi Fàbrega, assenyala que “s'ha pres la decisió perquè és més urgent i perquè almenys els veïns d'aquest carrer en treguin algun profit després de mesos d'obres”. Amb l'acord amb Adif es descarta el trasllat del transformador a tocar del camp de futbol de la Devesa, i, en canvi, s'enderrocarà l'edifici del club de tir.

Fàbrega avança que la reurbanització del carrer “es preveu que duri entre sis i set mesos, de manera que estarà enllestit a la primavera”, amb un cost global d'uns 175.000 euros. El model de carrer resultant serà semblant al del carrer Ramon Turró, que poc abans de les obres s'havia acabat d'urbanitzar. Aquest últim carrer es preveu que estigui obert al trànsit abans de Fires, i també s'ha d'actuar a la vorera i a l'asfalt al carrer Bernat Boades.

Aquestes informacions es van donar a conèixer en la comissió de seguiment que es va celebrar ahir amb els grups municipals. Una altra informació que es va facilitar és que ja s'ha acabat de desmuntar la tuneladora al sector de Fontajau, dos mesos després que arribés al pou de sortida de la Gerunda. Els treballs dels túnels i l'estació avancen, i es manté el termini de l'obra per finals del 2012. Aviat es recuperarà part de la plaça Joan Brossa.

S'espera el projecte de l'estació

L'equip de govern espera poder conèixer aquest mes el projecte per a l'estació provisional del TAV que permetrà accedir a les vies del nou servei ferroviari. La previsió de CiU és que a final d'aquest mes ja estigui sobre la taula un projecte per l'estació provisional, que ja se sap que serà semitransparent i que estarà situada al mig de l'estructura de la nova estació intermodal de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.