Infraestructures i serveis

infraestructures

Figueres millora l'accés a peu a l'estació del TAV

L'Ajuntament ha acabat les obres de reforma del carrer de les Pedreres, que han costat 97.190 euros

L'objectiu és completar el recorregut per a vianants entre el centre de la ciutat i l'estació

L'Ajuntament de Figueres ha acabat les obres de millora de l'accés a l'estació provisional del tren d'alta velocitat (TAV). En concret, s'han millorat les voreres del carrer Pedreres, de manera que s'ha completat el recorregut que uneix el centre de la ciutat amb la nova estació per als vianants.

Segons ha informat l'Ajuntament, aquest projecte d'urbanització ha tingut un cost de 97.190 euros i les obres les ha fet ARGON Informàtica, que va donar per acabades les obres fa dues setmanes. El consistori destaca que el projecte l'han redactat els serveis tècnics municipals.

Els treballs són complementaris amb els que va fer l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) al terme municipal de Vilafant i de la passera de vianants que es va construir sobre la riera Galligans, després de la demanda que va fer l'Ajuntament de Figueres. Totes aquestes millores d'accés s'han anat fent després que l'estació provisional del TAV entrés en servei fa onze mesos, el 19 de desembre del 2010, quan es va posar en marxa amb uns accessos molt precaris.

En el cas d'aquestes obres al carrer Pedreres, el que s'ha fet és ampliar les voreres i eliminar barreres arquitectòniques. L'Ajuntament també ha fet una cruïlla amb el carrer Ramon Reig amb plataforma elevada per fer reduir la velocitat dels vehicles. A més, s'ha construït un mur amb una barana i una rampa per connectar les voreres del carrer pedreres amb el passeig al costat de la riera Galligans.

Aquestes obres formen part d'un gran projecte que va començar el govern de Santi Vila el 2008 que vol posar èmfasi n la millora de l'espai públic. D'aquest projecte han nascut el pla de cruïlles, el de voreres i el d'asfaltatge, que es va aplicant.

LA XIFRA

97.190
euros
s'han invertit en aquest projecte, que millora l'accés a peu a la nova estació del TAV.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.