Infraestructures

infraestructures

El PSC porta al Congrés una proposta per a l'N-II

Es votarà adjudicar de manera immediata el Sils-Caldes

Demana alliberar l'AP-7 si es retarden la resta de trams

El PSC ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei per votar diversos punts sobre l'N-II i instar el govern a adjudicar de manera immediata l'execució del tram entre Sils i Caldes. Segons el diputat Àlex Sáez, “per al PSC l'N-II ha sigut aquests anys una pedra a la sabata i hi hem tingut tots els problemes possibles, però aquest tram el vam deixar adjudicat provisionalment i ara el PP ho ha paralitzat”. Sáez va explicar que el PP va demanar que en l'etapa de transició no es licitessin projectes, però creu que passat ja tres mesos des de les eleccions “hi ha prioritats com l'A-2 o el TAV que no es poden deixar per a més endavant”.

A part, la proposició reclama que s'incloguin en els pressupostos del 2012 les partides per als trams de Sils a Maçanet i de Maçanet a Tordera perquè es puguin licitar, tal com el PSOE tenia previst fer; i que s'estableixi un calendari per arribar fins a la frontera. En el cas que no es concretés la part nord, Sáez creu que ja s'haurien de plantejar alternatives com alliberar el peatge de l'autopista: “Si s'han d'allargar molt les obres, cal pensar solucions”. Respecte al TAV, va atribuir a la “deixadesa” del PP el retard, que espera que no s'acabi produint i es pugui arribar a tems. Del corredor del Mediterrani, va insistir en “l'ambigüitat” del PP i en el suport del PSC a prioritzar-lo, com va votar dijous al Congrés.

Finalment, Juli Fernández –primer secretari del partit a Girona– va defensar que el PSC ha de recuperar la centralitat política amb un discurs social i proper a la gent.

LA FRASE

És una iniciativa pensada pel consens, i que inclou el que tots dèiem en campanya, també el PP
Àlex Sáez
diputat del psc al congrés

LA XIFRA

39
milions d'euros
és el preu de sortida amb què s'ha adjudicat provisionalment a Acciona el tram Sils-Caldes

ERC exigeix solucions a Recoder

La diputada d'ERC Carme Capdevila ha criticat les posicions que està adoptant el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en relació amb l'N-II, ja que creu que ara no és moment de reflexionar sobre la construcció de desdoblaments al costat d'autopistes, sinó “d'exigir la represa de les obres i posar fi a aquest dèficit històric a les nostres comarques”. Capdevila ha afegit que “volem un desdoblament clar i contundent: o es desdobla la via o es converteix en gratuïta l'autopista immediatament”. En aquest sentit, ha explicat que ERC farà propostes al Parlament i el Congrés simultàniament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.