Infraestructures

Els usuaris del nou enllaç de l'AP-7, satisfets

Els conductors destaquen l'avantatge que representa estalviar-se de creuar tota la ciutat de Girona en els desplaçaments

En cas de col·lapse, es farien servir alguns vials de la zona en un únic sentit

Els primers conductors que ahir van passar pel nou accés de Girona a l'AP-7, a la zona oest de la ciutat, van expressar la seva satisfacció amb la connexió, recentment inaugurada. “Està molt ben situat perquè queda just al mig de Girona, no com els altres dos, que estan als extrems de la ciutat”, va manifestar un veí de Canet d'Adri, que el farà servir diàriament almenys un parell de cops per anar a treballar a Banyoles. Una veïna de Quart que té el lloc de treball molt a prop d'on hi ha el nou enllaç també remarca que ara ja no li cal travessar tota la ciutat per arribar a l'empresa, amb tots els avantatges que això representa. “Trigo molt menys que abans, estalvio en benzina i a més no li dono tanta canya al cotxe. O sigui, que estic molt contenta amb la nova entrada”, va exposar. Un veí de Girona que fa de transportista va qualificar la nova connexió de “genial”, i va afegir-hi que la situació millorarà encarà més quan tots els accessos –amb els de Fornells i Vilademuls inclosos– estiguin també en funcionament i es pugui fer la circumval·lació sencera, cosa que està previst que passi durant el primer trimestre del 2014. Si bé la majoria de les opinions recollides ahir van ser positives, un veí dels afores de Sant Gregori va expressar els seus temors que, en dies i hores punta, els veïns de la vall del Llémena es puguin trobar situacions de col·lapse. “Des de la rotonda d'accés a l'AP-7 fins a Girona, no està ben pensat”, va afirmar. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va explicar que un estudi encarregat pel consistori assenyala que els carrers del voltant podran, en principi, absorbir el volum de vehicles. No obstant això, aquest estudi ofereix unes alternatives a tenir en compte en cas de col·lapse, que consistiren en convertir el carrer de Roberto Bolaño i la carretera de Sant Gregori en carrils d'un sol sentit i fer-los servir de vials d'entrada i/o sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.