Infraestructures

El govern ultima el retorn dels camions a l'N-II sud

El Departament de Territori veu viable satisfer la petició dels transportistes i està acabant de tancar la mesura amb Trànsit

Es preveu que sigui oficial en uns dies

El govern català està ultimant que els camions puguin tornar a circular per tot el tram sud gironí de l'N-II i ja no ho hagin de fer-ho per l'AP-7, cosa que satisfà la demanda feta pels transportistes gironins fa un mes, el dia de la inauguració del nou tram de l'autovia A2 –l'N-II desdoblada– entre Caldes i Sils. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat van explicar ahir que “veuen viable” la petició dels camioners i que la resolució es farà pública en els pròxims dies, ja que s'està acabant de tancar amb el Departament de Trànsit. Van assenyalar que estudiant el cas s'ha vist que és “més pràctic” permetre la circulació que no pas controlar el possible pas de camions pel petit tram pendent de desdoblar: “Seria més complicat controlar qui hi passa i com hi passa que no obrir-ho al trànsit.”

La patronal Asetrans va instar fa un mes la Generalitat a deixar sense efecte la prohibició de pas de camions que existeix entre Vidreres i Caldes, ja que considera que mantenir-la per només els 2 km pendents de desdoblar –en què actualment s'estan fent els treballs previs per començar-hi l'autovia– suposaria “un desaprofitament” dels recursos públics gastats en el Caldes-Sils i “obligar els transportistes a seguir pagant una autopista sense necessitat”. El president d'Asetrans, Carles Palacio, es va mostrar ahir optimista respecte a una solució propera, ja que, segons va destacar, el govern es va mostrar “sensible” a la seva “inquietud”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia